Hirdetés

Agyonlőtte magát a világ egyik leggazdagabb embere

Garai Kitti portré Garai Kitti

78 éves korában meghalt Thomas Lee, akit a magántőke és kifejezetten a tőkeáttételes ügyletek egyik korai úttörőjeként tartanak számon. Halálhírét családja közölte pénteken. A hírek szerint az üzletemberre agyonlőtte magát a manhattani irodájában, azonban ezt az értesülést a rendőrség még nem erősítette meg.

A Forbes szerint a befektető becsült értéke a halálakor 2 milliárd dollár (719 milliárd forint) volt.

"Míg a világ a magántőke-üzletág egyik úttörőjeként és sikeres üzletemberként ismerte, mi odaadó férjként, apaként, nagyapaként, testvérként és barátként ismertük, aki mindig mások szükségleteit helyezte a sajátja elé” – idézte az Index a család barátját és Lee szóvivőjét, Michael Sitricket.

Thomas Lee arról volt ismert, hogy középméretű vállalatokat felvásárolt, átalakított, majd újra eladta őket. Legismertebb ilyen üzlete a Snapple eladása volt: az üzletember 135 millió dolláért vette meg a céget, majd két évvel később 1,7 milliárd dollárért - 32-szeres áron - eladta azt.

Az üzletember mindezek mellett a New York-i Lincoln Center for the Performing Arts és a Museum of Modern Art kurátora is volt.

Felesége, Ann Tenenbaum és öt gyermeke gyászolja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés