Hirdetés

Megelőzhető lett volna a Hamász-támadás, ha hallgatnak a nőkre?

Nap Híre portré Nap Híre

Állítólag az IDF nőkből álló megfigyelő részlege figyelmeztetett a veszélyre, de lesöpörték az asztalról a jelentéseket.

idf

A gázai határ megfigyelését a tácpitánijotok, az Izraeli Védelmi Erők női megfigyelői végzik, akik Határvédelmi Hadtesthez tartoznak.

A Hamász október 7-i brutális támadása előtt a megfigyelők már hetekkel azelőtt észlelték, hogy valami nem stimmel, írja az Index. A szörnyű napot megelőző két hónapban a Hamász minden nap drónokat küldött a magasba, mondta az egyik megfigyelő.

Másfél hónappal a háború kitörése előtt azt tapasztalták, hogy a Hamász egyik kiképzőtáborában felépítették az egyik izraeli megfigyelőtorony pontos, méretarányos mását. Azt gyakorolták, hogyan tudják leszedni az őrt - nyilatkozta egy tácpitánijot.

A megfigyelők hiába tettek jelentéseket arról, mit tapasztaltak, lesöpörték azokat az asztalról, senki sem foglalkozott velük komolyabban.

A támadás során a Hamász tagjai ugyanazokat a módszereket alkalmazták, amelyeket az előkészületek során gyakoroltak be, és drónokat vetettek be a megfigyelőtornyok ellen.

Október 7-én több megfigyelőt is lemészároltak, a túlélők órákon át bújkáltak a holttestek között.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés