Hirdetés

Megdöbbentő fordulat a mészárlásra készülő miskolci tini ügyében, beszállt az FBI

Nap Híre portré Nap Híre

Letartóztatta az FBI és kényszergyógykezelésre vitte annak a miskolci tininek az amerikai barátnőjét, akivel együtt tervezett iskolai mészárlást. A veszélyes, mentális beteg 21 éves lányra a magyar hatóságok hívták fel az amerikai nyomozók figyelmét.

Idén áprilisban vette őrizetbe a TEK azt a miskolci 17 éves fiút, aki iskolai mészárlásra készült. Levente öngyilkosságot kísérelt meg a nevelőintézetben, ahová őrizetbevétele után került, és kiderült, hogy rengetegen biztatták borzalmas tervei végrehajtására.

Nemzetközi ügy lett a miskolci tini által tervezett mészárlásból
Nemzetközi ügy lett a miskolci tini által tervezett mészárlásból

„Hamarosan fegyvert fogok szerezni, 2 éven belül a 18. születésnapomon, anyukám vesz nekem egy sörétes puskát, ami azt jelenti, hogy lelövöm őt, aztán bemegyek a korábbi általános iskolámba” - ez volt az az internetes beszélgetés egyike, ami feltűnt a finn hatóságoknak és értesítették a magyarokat, hogy egy 17 éves miskolci fiú tömegmészárlásra készül korábbi iskolájában. Levente online közösségi platformokon hangoztatta, hogy lövöldözni fog, ezért a TEK-esek elfogták. A nyomozás során kiderült, partnereket is toborzott a tervéhez.

Többen nemet mondtak neki, de egy 21 éves amerikai lány igent mondott - írja a Tények. Ezért a magyar nyomozószervek értesítették az FBI-t. A miskolci fiú és az alabamai lány nemcsak egymást biztatták, hanem meg is beszélték, hogy együtt, egyidőben követnek el tömeggyilkosságot.

Az FBI megállapította, hogy a nő mentális beteg és öngyilkosságra hajlamos, így kényszergyógykezelésre vitték Amerikában.

Levente jelenleg a debreceni javítóintézetben van. A szakértők megállapították róla, hogy antiszociális, nárcisztikus és egocentrikus jegyeket mutat, a személyiségszerkezetében pedig a szadizmus és a gátlástalanság is erősen jelen van, de nem minősítették elmebetegnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés