Hirdetés

Tragikus fordulat: felakasztotta magát az iskolai merényletet tervező miskolci fiú

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Megpróbált végezni magával az a 17 éves miskolci fiatal, akit múlt csütörtökön a TEK kommandósai fogtak el, miután több online felületen is arról írt, hogy lövöldözést tervez korábbi általános iskolájában.

A Blikk információi szerint a fiút az elfogása után kihallgatták, majd gyorsított eljárásban a bíróság letartóztatásba helyezte, ám börtön helyett nevelőintézetbe helyezték. Azonban nemrég öngyilkossági kísérletet tett. A lap úgy tudja, hogy a fiú lepedőket font össze, majd a radiátorhoz kötve felakasztotta magát. A felügyelők hamar észlelték a dolgot, így levágták a kötélről, az intézetből pedig kórházba szállították.

Ahogy korábban a Naphíre is megírta, az Interpol munkatársai értesítették a magyar hatóságokat arról, hogy egy miskolci fiú az online platformokon azon terveit osztotta meg a nagyvilággal, hogy amerikai mintára iskolai lövöldözésre készül egykori általános iskolájában. A magyar hatóságok összehangolt munkával beazonosították, majd elkapták a fiatalt.

Bejegyzései szerint eltervezte, hogy 18 évesen fegyvert szerez, majd iskolai vérengzést rendez. Arra is készült, hogy a tudását egy lövészklubban tökéletesíti. Úgy kalkulált, hogy akár 50 gyermekkel is végezhet, miután öngyilkosságot tervezett végrehajtani.

Ha ön úgy érzi, segítségre lenne szüksége, Magyarországon hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés