Hirdetés

Kőkemény döntés: halálra ítélték az olasz hatóságok a futót halálra marcangoló medvét

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Április elején egy nőstény medve marcangolt halálra egy futót az észak-olaszországi Trentinóban. A megye vezetése ezt követően május 11-ei hatállyal ismét rendeletet adott ki a JJ4 jelű nőstény medve leöléséről. Az egyedet már befogták, azóta egy elkerített rezervátumban van.

A tragédia után Maurizio Fugatti megyei elnök egyből elrendelte a medve kilövését, ám a végrehajtását a közigazgatási bíróság április közepén felfüggesztette, méghozzá az állatvédő szervezetek nyomására. 

A medve leöléséről szóló újabb, csütörtökön meghozott rendelet május 11-éig ugyanakkor felfüggeszti az abban foglaltak végrehajtását, a nőstény sorsa ugyanis az akkorra kitűzött bírósági tárgyaláson dől majd el - írja a 24.hu.

A rendeletben leszögezik, hogy az állat kilövését amilyen gyorsan csak lehet, véghez kell vinni, amint a körülmények ezt lehetővé teszik. Az érvelés szerint a közbiztonság érdekében, megelőző intézkedésként észszerűbb inkább megölni az állatot, mintsem a legkisebb kockázatát is megadni arra, hogy újabb emberrel kerüljön kapcsolatba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés