Hirdetés

Kilőtték azt a vérengző medvét, amely nemrég megsebesített egy turistát Olaszországban

Nap Híre portré Nap Híre

Kilőttek az olasz hatóságok kedden egy veszélyesnek ítélt nőstény medvét, amely nemrég megsebesített egy francia turistát az észak-olaszországi Trento megyében.

A helyi erdészeti hatóságok a vadállatok nyomon követésére használt rádiójelek segítségével találták meg a KJ1 jelzésű medvét, és Trento autonóm megye elnöke, Maurizio Fugatti utasítására végeztek vele.

A francia turistát július 16-án támadta meg, de a közelmúltban rajta kívül még hat alkalommal került emberek közelébe. A hatóságok erre alapozva minősítették "veszélyes példánynak" az állatot.

A Nemzetközi Állatvédelmi Szervezet (OIPA) kifogásolta az intézkedést, és közleményében azt állította, hogy Fugatti "medveellenes" politikát folytat. "Az állatok érző lények, amelyeket tisztelni és gondozni kell, nem pedig megszabadulni tőlük" - írta a szervezet.

Az OIPA szerint a kilőtt medve 22 év körüli lehetett, és három bocsa volt, amelyeknek most anyjuk nélkül kell túlélniük a vadonban - írja az MTI.

Trento város környékére 1999 után kezdtek medvéket visszatelepíteni egy európai uniós program keretében. Az utóbbi években több medvetámadás is történt a térségben. Tavaly a JJ4 jelölésű nőstény barnamedve halálosan megsebesített egy kocogót. Az állatot befogták, elválasztották bocsaitól, ketrecbe zárták, és hónapokig folyt a vita arról, hogy mi legyen a sorsa. Az állatvédők tiltakozása miatt letettek arról, hogy megöljék, és végül az a döntés született, hogy egy németországi medveotthonban helyezik el.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés