Hirdetés

Egyre nő a veszély, már másodfokú riasztást kellett kiadni

Nap Híre portré Nap Híre

Éjfél körül egy front csapadékzónája érkezik, és amit hoz, abban nem lesz köszönet.

Ahogy arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, estére az északnyugati, északi tájakon már beborulhat az ég, késő estétől ónos eső, eső már előfordulhat északnyugaton. Bár a hét első felében ismét előfordulhatnak 10 Celsius-fok feletti maximumok, majd péntektől ismét csökken a nappali felmelegedés mértéke.  

De ma még nem leszünk szerencsések, sőt, egyre vészjóslóbb a helyzet: ónos eső veszélye miatt keddre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Fejér, Pest és Veszprém vármegye területére a HungaroMet Nonprofit Zrt.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, éjfél körül egy front csapadékzónája érkezik, amely északnyugat felől halad délkelet felé. A csapadékzónából kedd kora délelőttig az északkeleti vármegyék kivételével nagy területen várható ónos eső, amelynek mennyisége döntően 1 milliméter alatt lesz, de Fejér, Pest és Veszprém vármegyében vastagabb jégpáncél is képződhet.

A meteorológiai szolgálat ezért keddre a három vármegye területére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki, ezekben többórás ónos eső várható, amelynek mennyisége meghaladhatja az 1 milliméternyit.

A többi vármegyére - Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg kivételével - pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben gyenge ónos eső veszélye miatt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés