Hirdetés

Kiadták a friss riasztást: brutális idő robog felénk, nagyon nagy a veszély

Nap Híre portré Nap Híre

Havazást, ónos esőt és brutális szelet kapunk a nyakunkba a következő órákban. 

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfő délelőtt a Dunától keletre javulnak a látási viszonyok, de az északkeleti tájakon tartósan megmaradhat a köd, valamint a rétegfelhőzet. Másutt napos idő várható, amelyet délután egyre több és vastagabb fátyolfelhő szűrhet. Estére az északnyugati, északi tájakon már beborulhat az ég, késő estétől ónos eső, eső már előfordulhat északnyugaton. 

A délies szelet élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között várható, de a tartósan párás, ködös északkeleti területeken fagypont körül alakulhat. Késő estére -3 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a frontfelhőzet napközben kelet felé halad, a délutáni órákban elhagyja hazánkat. Mögötte általában derült vagy kissé felhős, napos időre számíthatunk. Éjszaka, reggel többfelé várható eső, ónos eső, havas eső, főleg északkeleten, keleten havazás is előfordul, majd a csapadékzóna délután elhagyja a Tiszántúlt is. Mögötte már csak egy-egy futó zápor, hózápor lehet. A délnyugati, nyugati, majd az északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet -4 és +1 fok között várható, fagyzugokban lehet ennél hidegebb. A maximum többnyire 6 és 11, északkeleten 0 és +5 fok között valószínű.

A veszélyjelzésben azt írták, hétfőn a Dunától keletre eső területeken tartósabban sűrű (zúzmarás) ködös területek is előfordulnak. Várhatóan a délelőtti óráktól több helyen javulni kezdenek a látási viszonyok, de tartósabban ködös területek később is előfordulhatnak. 

Az éjféli órák környékén csapadékzóna érkezése valószínű, amelyből az északnyugati területeken már ónos eső is kialakulhat.

Az ónos eső miatt már keddre is kiadták a figyelmeztetést. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés