Hirdetés

Marco Rossi nagyon boldog Szoboszlai Dominik liverpooli igazolása miatt

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint azt a naphire.hu is megírta, miután a focista átesett a szokásos orvosi vizsgálatokon, a klub hivalatosan is bejelentette, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpool játékosa lett. A magyar sztárfocista az RB Leipzigtől igazolt a Liverpool FC-hez, a kivásárlási ára pedig 70 millió euró, vagyis 26 milliárd forint volt. Az átigazolás már önmagában világszenzáció, azonban azt is meg kell jegyeznünk, hogy magyar futballistáért még soha nem adott egyetlen egy klub sem ekkora összeget. 

Az átigazolás kapcsán Marco Rossi szövetségi kapitány is megszólalt: Rossi nagyon örül Szoboszlai sikereinek, és megjegyezte, hogy ez a válogatott szempontjából is egy hatalmas lépést jelent. 

"Először is nagyon örülök neki, hogy Dominik a Liverpool játékosa lett, hiszen ez azt jelenti, hogy a világ legerősebb bajnokságának egyik topcsapatában, topjátékosokkal és egy topedzővel dolgozhat majd együtt" - mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi. 

Az olasz szakember megjegyezte, a középpályás még nagyon fiatal, hiszen még csak 22 éves, így fizikai, taktikai és technikai szempontból is hatalmas potenciál van még benne.  "Amit a Liverpoolnál végzendő munka és a Premier League-ben való szereplés egész biztosan ki is hoz majd belőle, hiszen kétség sem férhet hozzá, hogy mindez segíteni fogja a fejlődését. Még akkor is, ha esetleg az elején nem fog mindig 90 percet játszani" - tette hozzá. 

Dominik még jó pár év múlva lesz csak játéktudása csúcsán, de folyamatos fejlődése addig is hatalmas segítség lesz a válogatott számára, miközben még fontosabbá és fontosabbá fog válni a számunkra, ő pedig egyre profibb és jobb játékos lesz napról napra. Az, hogy a Liverpool hatalmas összeget volt hajlandó fizetni érte, azt mutatja, hogy Dominik megszerzése milyen sokat ért nekik, és bár az is igaz, hogy az átigazolása anyagi része a legkevésbé érdekes aspektus a válogatott szempontjából, ám mégis beszédes”

- hangsúlyozta Marco Rossi. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés