Hirdetés

Marad a vörös kód holnap éjfélig

 portré

Még nem érte el sehol, legalábbis a hivatalos mérések szerint a 40 fokot a hőmérséklet. De már alulról súrolja. Csakhogy nem a higanyszálnak drukkolnak az emberek.

A tartós hőség miatt péntek 20 óráig meghosszabbította a hétfőn elrendelt vörös kódot Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára. Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt közölte: pénteken a legmagasabb hőmérséklet 33 és 39 fok között valószínű.

A Belügyminisztérium (BM) közleményében kiemelte: minden szociális intézménynek fogadnia kell a hajléktalanokat attól függetlenül, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást. "Nagyon fontos, hogy ha valaki bajba jutott hajléktalan embert lát, hívja a regionális diszpécserszolgálatot, amely a jelzések alapján azonnal tud intézkedni" – írta a BM, hozzátéve: ha fennáll az életveszélyes állapot lehetősége, akkor tárcsázzák a 112-es segélyhívószámot.

Az előrejelzés szerint a hétvégén hidegfront érkezik, ennek hatására többfelé lehetnek záporok, erős széllel kísért zivatarok, kissé a hőség is enyhül. Néhol 30 fok körülire mérséklődik a meleg, de többfelé továbbra is 35 Celsius-fok feletti csúcsértékek várhatók - írja az infostart.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés