Hirdetés

Rendkívüli: vége a benzinárstopnak

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Az egész ország ezt figyeli

Hivatkozás másolása

Gulyás Gergely miniszter és Hernádi Zsolt a Mol elnök- vezérigazgatója rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Magyarországon kialakult benzinkáosz miatt.

Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt rendkívüli tájékoztatót tartott
Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt rendkívüli tájékoztatót tartott

A meghívóban az szerepelt, hogy este 22:30-kor rendkívüli sajtótájékoztatót tartanak. Azt, hogy miért, mindenki láthatta, aki próbált tankolni az elmúlt napokban. Már hétvégén elkezdődött a pánikfelvásárlás. 

Amelyik családnak amennyi autója csak van, próbálta a tankokat telerakni, mivel elindult egy pletyka, miszerint a kormány kivezeti az árstopot. Sok kúton - például a Molnál is - vasárnapra teljesen kiürültek a készletek, főleg benzinből és volt hely, ahol csak gázolajat lehetett volna vásárolni.

Akadt benzinkút, ami ki sem nyitott, más töltőállomásokat pedig sáskaként leptek meg az autósok, ha érkezett az üzemanyag. Így érkeztünk el a kedd estéhez, nézzük is, miről volt szó.

Gulyás Gergely szerint a Brüsszeli szankciók azt okozták, hogy a 480 forintos üzemanyagot nem tudja biztosítani. Az árstopot a kormány kivezeti és felkérte a Molt, hogy lássák el minden lehetséges eszközzel az országot üzemanyaggal.

Hernádi Zsolt azt mondta, a Mol eddig bírta. Káosz alakult ki az országban és jelezték, ha minden így marad, nem tudják ellátni az országot üzemanyaggal.

Nem jó, ha drága valami. Ennél csak egy dolog rosszabb, ha nincs

- tette hozzá a vezér.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés