Hirdetés

Nincs pánik és üzemanyaghiány, csak 52-en állnak a Mol kúton mert jött benzin

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Úgy tűnik egyre több magyar kezd pánikvásárlásba, a Mol egyre nehezebben bírja a kiszolgálást, ráadásul a hatósági ár sem jött túlságosan jól. És arról még nem is beszéltünk, hogy itt van az ünnepi időszak, amikor sokkal többet tankolnak vagy tankolnának az emberek. 

A Mol százhalombattai finomítóját kijavították, de a Világgazdaság arról cikkezett reggel, hogy amíg ilyen ütemben pörög a pánikvásárlás, elképzelhetetlen, hogy a helyzet javulni fog a kutaknál. (A pánikvásárlásról és arról, hogy tömegek rohamozzák meg a kutakat, már írtunk)

Mostanra az rajzolódik ki, hogy ahol megérkezik a magyar olajcég teherautója és feltöltik az olcsóbb 95-ös benzinnel és gázolajjal a töltőállomást, megrohanják az autósok azt a benzinkutat. De nézzünk is egy példát gyorsan.

A Mol Pesti úton lévő kútjánál hétvégén csak gázolajat lehetett tankolni. Sem a hatósági áras 95-ös benzinből, sem pedig a prémiumból nem volt. Kedden reggel viszont hatalmas tömeg zsúfolódott össze. A Nap Híre munkatársa több, mint 50 autót számlált meg, akik üzemanyagért álltak sorba és a kígyózó sor végére folyamatosan érkeztek az autók.

MEgrohanták az autósok a Mol kutat, mert jött benzin
MEgrohanták az autósok a Mol kutat, mert jött benzin Fotó: Naphire.hu

Tehát nincs pánik és nincs üzemanyaghiány, csak félszáz autós rohan meg egy kutat, ha jön benzin, már Budapesten is.

Bacsa György, a Mol Nyrt. ügyvezető igazgatója korábban azt nyilatkozta, hogy bár a Mol felelős vállalatként mindent megtesz az üzemanyag-ellátás érdekében, két dologra nem tud garanciát vállalni: a kiszámíthatatlan és a rajta kívül álló dolgokra. Az országos üzemanyaghiány okaként az igazgató a nagy keresletet jelölte meg: míg a Mol kútjainál normál esetben átlagosan napi ötmillió literes a forgalom, kedden nyolcmillió liter volt - írja a Világgazdaság.

Jelenleg a kereslet jelentősen meghaladja a kínálatot, és ez mindaddig fennmarad, amíg a hatósági árszabályozás változatlanul érvényben lesz – ezt nyilatkozta az InfoRádiónak Grád Ottó a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára. Hozzátette, a finomító újraindulásával csak mérséklődni fog a nagy hiány, de megmaradnak a problémák, mert a finomító egyedül nem képes ellátni a piacot.

Ha Önök is láttak hasonlót és lefotózták, levideózták, küldjék el nekünk!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés