Hirdetés

Állítólag elképesztően jól keresnek már a magyarok

Nap Híre portré Nap Híre

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2023 decemberében 655 600 forintra emelkedett a bruttó átlagkereset, ami azt jelenti, hogy éves viszonylatban 16,4 százalékkal, azaz több mint 92 ezer forinttal emelkedtek a fizetések. 

Csütörtökön kiadott közleményében az államtitkár felhívta figyelmet arra is, hogy decemberben 10,3 százalékkal nőtt a reálkereset, köszönhetően a hatékony és eredményes kormányzati intézkedéseknek, amelyek a tavalyi év végére 5,5 százalékra, januárra pedig 3,8 százalékra szorították vissza az inflációt. Egyre többet ér a családok jövedelme, a szeptemberi reálbérfordulatot követően a fizetések vásárlóereje gyorsuló növekedésnek indult, amit a minimálbér és a garantált bérminimum 15, illetve 10 százalékos decemberi emelése is segített.

Czomba Sándor kiemelte: "a Gyurcsány-korszakhoz képest egy munkavállaló átlagosan már több mint háromszor magasabb fizetést visz haza, miközben 2010-hez képest 1 millióval dolgoznak többen, a regisztrált álláskeresők száma pedig történelmi mélyponton van". Rámutatott, hogy a reálbérek dinamikus növekedése hozzájárul a fogyasztás, ezen keresztül gazdasági növekedés helyreállításához, a 4 százalék körüli dinamikus GDP bővülés eléréséhez.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés