Hirdetés

Exkluzív! A NASA-ból üzentek a következő magyar űrhajósnak

Nap Híre portré Nap Híre

Az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsor riportere, Berecz Péter a NASA houstoni főhadiszállásán járt forgatni. Hogy hogyan jött létre a forgatás, arról itt írtunk, arról pedig, hogy hogy néz ki a terem, ahonnan a holdraszállást irányították, itt

A filmet ma este mutatta be a csatorna. Péter interjút készített a NASA egyik vezető beosztású flight directorával, Rick LabRode-dal, aki a Heti Napló kameráján keresztül üzent a következő magyar űrhajósnak.

Készülj fel az életed útjára. Ez lesz életed legjobb élménye. Amikor az űrben vagy és ránézel majd a Földre, nem fogsz határokat látni, egy teljesen új nézőpontból láthatod a bolygót. Egyrészről gratulálok neked, másrészről jól kösd be a biztonsági övet, életed kalandjára készülsz.

- mondta Rick LaBrode.

Mint arról a Naphire.hu beszámolt, 2024 végén vagy 2025 elején újabb magyar űrhajóst köszönthetünk. A magyar kormány az Axiom Space nevű amerikai vállalattal között szertződést, amelynek alapján Magyarország hosszú évtizedek után ismét embert küld a világűrbe – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szeptemberben Austinban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés