Hirdetés

Meglepő, mit kellett tenniük a magyar sportolóknak az atlétikai vb előtt

Nap Híre portré Nap Híre

Szinte hihetetlen, de a szépirodalomnak igenis van köze a most zajló sporteseményhez.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, augusztus 19-én Budapesten elstartolt az atlétikai vb, bár a vihar miatt csúszott a rajt. Közben diplomáciai nagyüzem is zajlott, Orbán Viktor miniszterelnök szombat reggel a Karmelita kolostorban fogadta Sebastian Coe-t, akit újabb négy évre megválasztottak a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnökének a Budapesten tartott kongresszuson, aztán tárgyalt többek között Recep Tayyip Erdogan török elnökkel is. 

Most kiderült, hogy a magyar atléták nem csak edzéssel készültek a nagy eseményre: a sajtó és a közönség minél jobb kiszolgálása érdekében az elmúlt fél évben kommunikációs és médiatréningen estek át, hogy kezelni tudják a rájuk nehezedő terhet a budapesti világbajnokságon.

Kosaras Renáta, a magyar szövetség kommunikációs és markenting igazgatója az MTI-nek elmondta: a kiemelt atlétákkal - akikről bizonyos volt, hogy indulhatnak a most zajló vb-n - már februárban és azóta rendszeresen foglalkozik egy olyan szakértői csapat, amelyet Várhegyi Ferenc válogatott össze, és tagja többek között Hajdú B. István riporter, aki a Nemzeti Atlétikai Központban ezekben a napokban hangosbemondóként dolgozik. Akik pedig menet közben kerültek be a vb-csapatba, azokkal is az idő függvényében végeznek ilyen jellegű munkát.

Elárulta: minden atlétát megkértek, hogy fejlesszék a szókincsüket és minden nap legalább három oldal szépirodalmat olvassanak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés