Hirdetés

Ha jól értjük, Orbán Viktor reagált Magyar Péterre

Nap Híre portré Nap Híre

Orbán Viktor kormányfő péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott interjút Brüsszelből, az EU-csúcsról, és nagyon úgy tűnik, hogy reagált Magyar Péter megjelenésére is. 

Furcsa érzés most Magyarországról Brüsszelbe jönni. Magyarország egészen úgy néz ki, mint egy normális ország, még akkor is ha itthon Szomszédokra, vagy Dallasra, esetleg ValóVilágra emlékeztető közjátékok vannak

- idézte az RTL a miniszterelnököt. 

Orbán Viktor arról is beszélt az interjúban, hogy az Unió fővárosában most háborús retorika és hangulat uralkodik, és elkezdődött annak az előkészítése, hogy nyugati katonák állomásozzanak Ukrajnában. Úgy fogalmazott, ez a magyar fülnek megdöbbentő, és szerinte vigyázni kell, hogy ne szippantsa be a magyarokat is a háborús pszichózis. "Nagy szerencse, hogy a magyar közvélemény megőrizte a józan eszét. Ez nem egy futballmeccs, ahol valakinek szurkolni kell, de ez a távolságtartás teljesen hiányzik Brüsszelben" – fogalmazott. A fegyverszállítások kapcsán azt mondta, egyre inkább úgy beszélünk róla, mint egy hétköznapi eseményről, azonban ezt a trendet nem szabad elfogadni, ki kell állni a béke és a tűzszünet mellett. Hozzátette ugyanakkor, hogy szerinte a hazai baloldal is Brüsszel álláspontján áll, és háborúpárti.

Az interjúban szóba került az európai és a hazai közvélemény is. A kormányfő úgy véli, nem lehet azt mondani, hogy Magyarországon ne kínálná fel a kormány azt a lehetőséget, hogy mindenki elmondhassa a véleményét az ország szempontjából fontos döntésekről, még akkor is ha némelyik módszert sokan kritizálják. Azt ígérte, fontos döntést az emberek megkérdezése nélkül a jövőben sem hoznak. Megjegyezte azt is, Európa más országában csak négyévente kérdezik meg az embereket, és a valódi vélemények megjelenítését az is gátolja, hogy Brüsszel a „Soros-hálózat” foglyává vált. 

Majd kitért arra is, hogy el lehet jutni egy lokális konfliktustól a világháborúig, a világháborúk pedig általában Közép-Európából indultak. Úgy vélte, a magyar belpolitikában is a háborúpárti/békepárti törésvonal tekinthető a legfontosabb kérdésnek, még akkor is ha vannak ilyen ValóVilágot idéző sorozatok, amelyek izgalomban tartják az érdeklődő közvéleményt, de nem ez a fontos kérdés.

Magyar Péter már is reagált

Hivatkozás másolása

Magyar Péter a Facebook-oldalán reagált arra, hogy Orbán Viktor szerint Magyarországon jelenleg a Szomszédokra, a Dallasra, vagy esetleg ValóVilágra emlékeztető közjátékok vannak. 

A miniszterelnöknek a Szomszédok, a Dallas és Való Világ jutott eszébe ma reggel az ország jelenlegi helyzetéről. Nekem inkább a Polip című sorozat és a Keresztapa trilógia. 

- üzente Magyar Péter.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés