Hirdetés

Magyar Péter éktelen haragra gerjedt, miután azt állították, hogy piramistátékszervezésért éveket töltött fegyházban legszűkebb környezetének egyik tagja

Nap Híre portré Nap Híre

A Metropol szerint a Magyar Péter gazdasági vezetőjeként aposztrofált nő nemrég jött ki a fegyházból, ahova egy bűnszervezet fontos tagjaként 1200 ember meglopásáért, átveréséért került. Magyar a Facebookon reagált, azt írta, feljelentést tesznek a "hazug cikkek miatt".

A Metropol információi szerint négy évet ült fegyházban, ma már ő Magyar Péter gazdaság- és titkárságvezetője. Egy piramisjátékot üzemeltető banda tagjaként bűntársaival 8 milliárd forintot csalhatott el, a lap szerint a pénz nagy része azóta sem került elő.  

A Metropol szerint a nő az édesanyja Vogel Evelinnek, Magyar élettársának, illetve Magyar Péter csapatának "egyik legfontosabb tagja". Gazdasági vezető, és a titkárságát is ő irányítja, ő kezeli a számlákat, fizeti a beszállítókat, színpadi technikát - sorolják.

A gazdasági vezetőként aposztrofált nő a jogerős ítélet indoklása szerint bűnszervezetben követett el folytatólagos csalássorozatot és magánokirat-hamisítást éveken keresztül. A károsultaknak azt ígérték, hogy „fialtatják” a pénzüket, de semmilyen pénzügyi tevékenységet nem végeztek, a beszedett pénzeket elköltötték, elrejtették, illetve a rendszerbe korábban belépők kifizetésére fordították. 

A megtévesztés kedvéért állítólag banki igazolások ezreit hamisították, hamis banklogókat gyártottak. Emellett Budapesten a fontos pénzügyi intézményeknek helyet adó Bankcenterben, a Szabadság téren béreltek irodát.

A nő bírósági vallomásában elismerte, hogy „nem volt ismeretlen” számára ez a pénzügyi modell. Súlyosbító körülményként értékelte a bíróság, hogy Sájer Mária akkor is folytatta az emberek kifosztását, amikor a banda egyes tagjait már letartóztatták.

Magyar Péter: feljelentést teszünk és kártérítési pert indítunk

Hivatkozás másolása

Magyar Péter közösségi oldalán reagált a Metropol cikkére. Mint írta, a magánélet legmélyebb részeit sem tisztelő, aljas lejárató cikk egy olyan emberről készült, aki egyébként semmilyen pozícióval nem rendelkezik a TISZA Pártban és "ellentétben a fideszes oligarchákkal és politikusbűnözőkkel tisztességes munkából tartja el a családját".

"A hazug cikkek miatt természetesen feljelentést teszünk és kártérítési pert indítunk. A hölgy, akit az aljas propagandisták meghurcolnak nem közszereplő. Annyit tudok elmondani róla, hogy büszke édesanya, akinek van 3 gyermeke, akik közül az egyik világbajnok vízilabdázó, aki épp most készül a párizsi olimpiára" - írta.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés