Hirdetés

Iszonyúan berágott Orbán Viktor Magyar Péter miatt két emberre

Nap Híre portré Nap Híre

Ursula von der Leyen és Manfred Weber a két illető.

Mint azt a naphire.hu is megírta, a péntek reggeli Kossuth Rádiónak adott interjújában Orbán Viktor megszólalt az EP-vitáról. A miniszterelnök kitért arra is, hogy szerinte a vita során világossá vált, hogy az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen, és az Európai Néppárt vezetője, Manfred Weber nyíltan bejelentették, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt. „Bejelentették, hogy nekik egy másik kormány kell. És azt is megnevezték, hogy kikből álljon ez a leendő... brüsszelita kormány, mert ez a nemzeti szuverenista magyar kormány nekik nem jó.”

Szerinte az európai szocialisták Dobrev Kláráékat akarják delegálni, a Néppárt meg a Tisza pártot Magyar Péterrel. "Világossá tették, hogy ez az a koalíció, aminek a szerződése vagy házassága ott meg is történt a szemünk előtt, celebrálta a papként vagy anyakönyvvezetőként von der Leyen, Manfred Weber volt a tanú, és a két érintett fél pedig világosan megmondta, hogy ők készen állnak arra, hogy teljesítsék azt, amit Brüsszel követel" - tette hozzá Orbán, írja az atv.hu.

Orbán Viktor szerint az új, Brüsszel által támogatott kormány négy kulcsfontosságú területen vállalná a Brüsszel által kívánt irányokat: beszállna az ukrajnai háborúba, támogatná a migrációs politikát, eltörölné a családvédelmi törvényeket, és belemenne a gazdasági-kereskedelmi hidegháborúba. 

"Be akar delegálni Brüsszel a leendő magyar kormányba egy szocialistát, meg egy néppártit, akik majd támogatni fogják a legfontosabb brüsszeli célkitűzéseket, amelyek éppen a konfliktusokat okozzák Magyarország és Brüsszel között. Vége a szuverenista magyar politikának, brüsszelita kormányunk lesz, úgy fogunk kinézni, mint ahogy ezek az urak és hölgyek kinéznek, akiket láthattunk ott a parlamentben. Ez az értelme annak, ami történt" - fogalmazott Orbán. 

A miniszterelnök az interjőban közölte azt is, hogy bejelentette az ellenállást, ugyanis mint mondta, érti az Európai Bizottság tervét, miszerint egy Brüsszel által támogatott kormányt akarnak Magyarországra delegálni. "Láttuk ezt a remek kis esküvői szertartást, nyílt szerződéskötést. Na, de mi is itt vagyunk. Nem oda Buda.” Kiemelte, hogy a magyarok nem fogják ezt tétlenül nézni, és a kormány ellen fog szegülni ennek a tervnek.

"Ez már volt. Kívülről akarták megmondani nekünk, hogy hogyan éljünk. Ez nem fog menni.” A miniszterelnök párhuzamot vont a szocializmus és a mostani brüsszeli törekvések között, kijelentve, hogy a magyarok harminc éve szabadultak meg ettől a rendszertől, és nem akarnak visszatérni ahhoz. Úgy látja, hogy Brüsszel terve, amely szerint egy „brüsszelita kormányt” akarnak Magyarországra delegálni, "ugyanolyan hónaljszagú volt, mint a szocializmus.”

„Ez egy szabad ország, és majd a magyar emberek eldöntik, hogy mi legyen. Szóval az első és legfontosabb dolog, hogy én bejelentettem az ellenállást. Tehát, hogy ezzel a brüsszeli tervvel, amely egy ilyen kormányt akar delegálni Magyarországra, ezzel szembe fogunk állni. Lesz, ami lesz, vállaljuk az ezzel járó konfliktust” – szögezte le.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés