Hirdetés

"Baleknak tűntem volna, ha nem reagálok" - Orbán Viktor ezt mondta EP-vitáról

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, szerdán volt az Európai Parlament ülése Strasbourgban, ahol Orbán Viktor bemutatta a magyar EU-elnökség fő prioritásait. Az ülésen Orbán Viktornak a bizottság elnöke és a Néppárt vezetője is nekitámadt, és Magyar Péterrel is szócsatába keveredett. A miniszterelnök most a Kossuth Rádiónak összegezte a Strasbourgban történteket. 

A vita kapcsán Orbán Viktor kifejtette, érdekes helyzet alakult ki, mert miközben egy kiváló programot tettek össze a magyar szakemberek, amelyről színvonalas vita lehetett volna gazdasági, versenyképességi, migrációs kérdésekről, a zöld átmenetről, addig partnerei vérgőzős állapotban voltak és nekik rontottak - írja a 24.hu

"Tízen jönnek az emberre, az a rock and roll" - fogalmazott, hozzátéve, hogy arra gondolt, hogy elengedi a füle mellett, "de annyian jöttek és olyan durván, hogy baleknek tűntem volna, ha nem reagálok." 

Néhány lángos és tasli le is esett, mindenki megkapta a magáét, igyekeztem megvédeni Magyarországot

- magyarázta Orbán, hozzátéve, hogy azt hitte, Európába azért intelligensebb emberek vannak, de a fenét, a béka segge alatt van az egész, csak a gyűlölet, csak a támadás.

Kitért arra is, hogy számára az rajzolódott ki, hogy a bizottsági elnök és a néppárti elnök bejelentették, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt és azt is, hogy kit szeretnének. A leendő brüsszelita kormánytól pedig azt várják, hogy szálljunk be a háború Ukrajnában, szállítsunk fegyereket, hogy támogassuk az uniós migrációs politikát, töröljük el a családvédelmi törvényeket, és szálljunk be a gazdasági kereskedelmi háborúba. 

Orbán szerint azonban a magyar emberek nem ezt akarják. "Az első és legfontosabb dolog, hogy én bejelentettem az ellenállást" - mondta. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés