Hirdetés

Hoppá: mégis lesz Orbán Viktor - Magyar Péter vita?

Nap Híre portré Nap Híre

Magyar Péter kérdéseket tett fel a miniszterelnöknek Magyarország háborús készültségével kapcsolatban.

A TISZA Párt alelnöke egy friss Facebook-posztban öt kérdést tett fel Orbán Viktornak. A bejegyzést azzal kezdte Magyar, hogy "mivel hazánkban, Európában példátlan módon, két éve háborús veszélyhelyzet van és erre hivatkozással rendeleti kormányzás folyik, a magyar emberek nevében az alábbi kérdésekre várom az őszinte válaszát".

"1. Igazak-e azok a hírek, hogy hazánkban alig néhány százezer emberre elegendő óvóhely áll rendelkezésre és a meglévő óvóhelyek közül jelenleg többet is átalakítanak profitszerzési céllal? Ha igen, akkor ez kinek a felelőssége?

2. Igaz-e, hogy sok magyar településen még a polgári védelmi szirénák sem működnek, amik egy valódi veszélyhelyzet esetén figyelmeztethetnék a lakosságot? Ha igen, ez kinek a felelőssége?

3. Hogy lehet az, hogy Magyarországon senki nem ismeri azt a veszélyhelyzeti tervet, amely alapján tudható lenne, hogy kinek, mikor, mi a teendője egy terrortámadás, egy természeti katasztrófa, vagy egy külső támadás esetén?

4. Hogy lehet az, hogy miközben hazánknak alig pár ezer hadra fogható professzionálisan kiképzett katonája van, közülük több százat Csádba küld, miközben a szomszédunkban véres háború folyik. 

5. Háborús veszélyhelyzetben miért bocsátottak el 1800 jól képzett katonát?"

Bejegyzését pedig azzal zárta Magyar Péter, hogy várja a miniszterelnök válaszát.

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán azt ígérte: "Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát!".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés