Hirdetés

Orbán Viktor drámai üzenetet intézett a magyarokhoz

Nap Híre portré Nap Híre

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán azt ígérte: "Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát!"

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, Irán közvetlen drón- és rakétacsapásokat indított Izrael ellen szombaton. Írtunk arról is, hogy Izrael egyértelművé tette: ha iráni területről éri csapás, akkor iráni területre csap le megtorlásképpen. Arról is írtunk, hogy Joe Biden szerint „inkább előbb, vagy később” várható az Izrael elleni iráni csapás.

Orbán Viktor vasárnap a Facebook-oldalán intézett drámai üzenetet a magyarokhoz az iráni támadást követően. "Tegnap éjjel bekövetkezett az, amitől tartottunk. Irán drónokkal és rakétákkal megtámadta Izraelt. A támadás elítéljük, a támadás azonban azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel az egész Közel-keletet, ez pedig fenyegetést, súlyos fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is" - kezdte a miniszterelnök, majd bejelentette, hogy vasárnap összehívta a védelmi tanácsot.

A kormányfő elmondása szerint az ülésen számot vetettek a konfliktus Magyarországra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági következményeiről. 

Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják. Kedden pedig Brüsszelbe utazom, ahol az Európai Uniós vezetőkkel áttekintjük a kialakult háborús helyzetet. Mindent meg kell tennünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát 

- fogalmazott a drámai videóban. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés