Hirdetés

Titkos megállapodással szorítaná sarokba Karácsonyt Vitézy Dávid és Magyar Péter?

Nap Híre portré Nap Híre

A 444 tényfeltáró cikke szerint Magyar Péter lakásán találkozott a Tisza Párt elnöke Vitézy Dáviddal és a Kétfarkú Kutya Párt elnökével, Kovács Gergővel. A cél az volt, hogy a Tisza, a Kutyapárt és az LMP képviselőiből álló koalíció alakuljon a Fővárosi Közgyűlésben.

A cikk szerint Magyar Péter titkos fővárosi terve egy olyan politikai szövetség létrehozását vázolja fel, amely a Fidesztől és a Demokratikus Koalíciótól független. Ennek értelmében egy olyan koalíció jöhetne létre, amely a Tisza Párt, az LMP, a Kutyapárt és Vitézy Dávid támogatásával a közgyűlés többségét szerezné meg. Ezzel a szövetség Karácsony Gergelyt kész helyzet elé állítaná, mivel ő jelentős támogatás nélkül vágna neki második ciklusának.

Magyar Péter terve azt is tartalmazza, hogy Vitézy Dávid fontos pozíciókat kapna, például a BKV, a BKK és a Budapesti Közművek irányítását. Ezzel Vitézy Dávid megkerülhetetlen szereplővé válna a főváros vezetésében, miközben a jelenlegi városvezetés hatásköreit jelentősen csökkentenék. Emellett Magyar több fontos városfejlesztési javaslatot is tett, például gyalogos hidak építését és a városi közterületek zöldítését.

A tervezet azonban nem találkozott széles körű egyetértéssel, több forrás szerint a koalíció ötlete a Kutyapárt ellenállása miatt meghiúsult, mivel ők hagyományosan ódzkodnak az ilyen jellegű szövetségektől. Emellett az is problémát jelentett, hogy a tervezet nem adta volna meg Karácsonynak a lehetőséget, hogy maga válasszon helyettest.

A cikk végén felmerül a kérdés, hogy a tervezet meghiúsulása ellenére lesznek-e további tárgyalások a témában, mivel több forrás szerint még nem ért véget a szervezkedés. Vitézy Dávid ugyanakkor tagadta, hogy megállapodott volna Magyar Péterrel, és jelezte, hogy a főpolgármesternek kell döntenie a helyettesek személyéről.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés