Hirdetés

Magyar Péter újabb exe tálalt ki, Magyar szerint a nő megpróbálta megzsarolni őt

Nap Híre portré Nap Híre

Vogel Evelin az Indexnek adott interjút, amelyben kapcsolatukról és a Tisza Párt első hónapjairól, valamint a Magyar mögött álló titokzatos vállalkozóról beszélt. Magyar Péter a Facebookon reagált, szerinte Vogel megkísérelte megzsarolni őt.

Magyar Péter kétségkívül karakteres szereplője a magyar politikának. Hol Orbán Viktornak szólt be, hol Karácsony Gergelyt próbálja sarokba szorítani, de összeakaszkodott már Sulyok Tamás államfővel és a honvédelmi miniszterrel is. Magyarról beszélt már nyilvánosan volt felesége, Varga Judit, most volt barátnője, Vogel Evelin tálalt ki az Indexnek.

13 éves ismeretség, 1 év párkapcsolat

Hivatkozás másolása

Az interjúban elhangzott: 13 éve mutatta be egymásnak egy közös ismerősük Vogel Evelint és Magyar Pétert, de párkapcsolat csak 2023 áprilisában alakult ki köztük. 

Vogel Evelinnek elsőre szimpatikus volt Magyar Péterben, hogy bár „imádott kötözködni, ez a hobbija volt”, de minden vita alkalmával a jót képviselte, az emberek érdekét – legalábbis így emlékezett vissza Vogel Evelin. Magyar Péternek sok vitája volt ebben az időszakban „Gulyás Gergővel”; Magyar nem véletlenül aposztrofálta magát „örök ellenzékinek”.

Vogel és Magyar megismerkedésük után sok évig nem találkoztak, egészen tavaly áprilisig, amikor a férfi fröccsözni hívta Vogel Evelint. A nő elmondása szerint kifejezetten jól indult a kapcsolat, meseszerű volt, de 3 év után „történt valami” és viharossá vált, majd tavaly szeptemberben szakítottak. Magyar viszont októberben megkérte Vogel kezét, ám ő nemet mondott, mert nem állt készen. Ez alkalommal Magyar azt kérte tőle, hogy készítsen egy listát, hogy miben kell változnia. A beszélgetést Vogel saját emlékei szerint azzal zárta, hogy akkor tudnak beszélgetni, ha elindul az önazonosság útján, nem automatizmus alapján beszél, nem tipikus fideszes poénokat durrogtat.

A Partizán-interjú után került elő Vogel

Hivatkozás másolása

Aztán februárban, a Magyar Péterrel készült Partizán-interjú után Vogel mégis megkereste Magyar Pétert, mivel azt gondolta, hogy ez az interjú kezdete valami jónak, ez az a lépés, amivel Magyar elindult az önazonosság felé vezető úton. A február 11-i Partizán-interjú és a március 15-i tüntetés között Vogeltől megkérdezte Magyar Péter, hogy mi legyen a következő lépése, mire Vogel azt mondta, hogy ha már borította a bilit, álljon bele. Vogel Evelin érthetőnek tartja az új politikai erő iránti igényt. Mint fogalmazott: lát problémákat a környezetében, tudja, hogy Magyar Péternek vannak információi és képességei, és hogy ezekből a tényezőkből ez egy jó dolog jöhet létre.

Arra a kérdésre, hogy Magyar Péterben mikor született meg a politikai pályára lépés gondolata, Vogel azt válaszolta: a férfi március 15-én még nem érezte magában azt az erőt, amivel most megy előre. 

Március 15-e nagyon kellett ahhoz, hogy megtapasztaljuk, milyen ennyi embert megmozdítani – mondta az Indexnek Vogel Evelin, aki szerint Magyar belül azt érezte, hogy végre kijött a fényre és bosszút áll. Ez adhatott neki magabiztosságot – értékelt Magyar volt párja. 

Vogel Evelinnek furcsa volt, hogy Magyar Péter felvette Varga Juditot, de alapvetően úgy gondolta, hogy ez nem az ő dolga.

A Tisza Párt születése és a titokzatos háttérember

Hivatkozás másolása

Ami a Tisza Párt (újjá-)születésének időszakát illeti, Vogel Evelin úgy emlékszik, hogy  sokmindenkit ő mutatott be Magyarnak az első két hónapban, „majdnem mindenkit, aki számított”. 

Beszélt egy titokzatos vállalkozó-háttéremberről, akit nem nevezett meg, de aki szerinte kulcsszereplő a Tisza-projektben. Ez az ember érti a magyar emberek nyelvét és olyan információkat adott Magyar Péternek, amit hasznosítani tudott a kommunikációjában, amit nem tudott máshonnan megkapni. Vogel Evelin szerint ez a vállalkozó olyanokat mondott el a Tisza Párt elnökének, hogy „hány embert állított rájuk a Fidesz”, lefuttatta, hogy az EP-jelöltek közül ki a megbízható és ki a gyanús. Néhány hét után ez a vállalkozó adott testőröket is Magyar Péter mellé – tette hozzá Vogel Evelin. A meg nem nevezett háttéremberen kívül Vogel szerint Radnai Márk van még nagy hatással Magyar Péterre. 

A kampányidőszak

Hivatkozás másolása

Vogel Evelin úgy emlékszik: számára egyre stresszesebb időszak volt a tavaszi kampány, sokszor rajta csapódott le Magyar Péter haragja. Magyar szerinte „nehéz eset volt”, nem dolgozott együtt a többiekkel a Tisza szervezésében. A szakításra egy nagy veszekedés után került sor, amikor mentek valahova hárman, Vogel, Magyar és a nő kisfia, és Vogel és Magyar összevesztek valamin. A nő szerint Magyar úgy üvöltözött vele az utcán és közeledett felé, hogy megijedt, miközben a gyerek sírt az autóban. 

Vogel úgy emlékszik: ekkor feltette magában, hogy mi a cél. Ha a cél Magyar Péter bosszújának támogatása, akkor köszöni nem – adott választ a saját maga által feltett kérdésre. Ekkortól Magyar Péterrel egyre inkább megromlott a kapcsolata, de a pártban még intenzíven dolgozik. Ám az EP-választás előtt pár nappal mindketten érezték, hogy rezeg a léc. Magyar ekkor azt mondta Vogelnek, hogy bár „a többiek” szerint a nő kockázati tényező, szeretné, ha együtt maradnának, de a szakítást se bánná, mert ebben a pozícióban bármelyik nőt megkaphatja az országban. Vogel úgy emlékszik, hogy számára ez volt az utolsó csepp. Szakítottak, de másnap még megittak egy pohár bort. Vogel szerint Magyar ekkor azt mondta neki, élete legnagyobb hibáját követi el, ha szakít vele, mire ő azt felelte: nem baj, akkor elköveti élete legnagyobb hibáját. Magyar arra kérte, hogy a választásig ne hozzák nyilvánosságra a szakítás tényét.  

Vogel Evelin úgy értékeli: az országban óriási az igény a változásra, Magyar Péter olyan környezetből jön, ahonnan hitelesen tud beszélni, fel tudja kelteni az érdeklődést, elképesztően jó szónoki és kommunikációs képességei vannak. Ezen felül szerinte nagyon jó emberek dolgoztak mögötte, nagyon jól ráéreztek arra, milyen eszközöket kell használni. Az emberek Vogel szerint hittek a jóban, hittek a változásban, ám Magyar Péter nem az, aminek látszik. 

Kicsoda Magyar Péter valójában? Erre a kérdésre nem is merek válaszolni – mondta Vogel Evelin, aki szerint Magyar az interjú miatt nagyon mérges lesz, és azt fogja mondani, hogy erre számított. Remélem, hogy a családomat nem bántja, bízom abban, hogy nem fog teljesen megőrülni – zárta az interjút Magyar Péter volt párja.

Magyar: Vogel Evelint szerettem, de megzsarolt

Hivatkozás másolása

Magyar Péter a Facebookon reagált: „Evelin a barátnőm volt, szívből szerettem. 2023 áprilisa óta támogattam őt anyagilag. Akkor is amikor nem voltunk együtt és senki nem segített neki. Sokat tanultunk egymástól, elhitette velem hogy viszontszeret, olyannyira, hogy azt gondoltam, hogy vele szeretném leélni az életemet. Amikor azonban megkértem a kezét, hirtelen kilépett az életemből.  Hónapokkal később bukkant csak fel, közvetlenül a Partizános interjú után, ő maga keresett fel, azzal hogy mégis szeretne velem újra összejönni. Hittem neki.

Az tavaszi turbulens időszakban komoly nyomás nehezedett rám, szerettem volna, ha van valaki mellettem, akiben bízhatok, aki támogat. Tudta hogy milyen terhelés alatt vagyok, de amikor valóban szükségem lett volna rá, nem volt mellettem. Ebben az időszakban is én tartottam el, én fizettem a lakását. Ekkor kezdett világossá válni számomra, hogy Evelin nem velem akar lenni, hanem csak lehetőséget látott bennem. Ahogy mondta, soha nem volt ilyen közel a “first lady” pozícióhoz. Mikor szakítottunk, akkor vált teljesen nyilvánvalóvá számunkra, hogy mi motiválta igazából a velem való kapcsolatában.”

Ezt követően Magyar konkrét zsarolással vádolta meg volt barátnőjét: „A volt barátnőm, Vogel Evelin május óta zsarol engem és a TISZA Pártot. 30 millió forintot akart fenyegetéssel kizsarolni tőlünk. Nem csak tőlem, hanem a párt másik 5 kollégájától is követelte az említett összeget. Miután a zsarolását visszautasítottuk, felvette a kapcsolatot a Fidesz alelnökével Kubatov Gáborral és havi 5 millió forintos és egyéb juttatásokért cserébe elvállalta az indexen megjelent hazug propaganda interjút.

A kapcsolatunknak nem úgy és nem azért lett vége, ahogy az interjúban elhangzott, hanem a fenyegetései miatt, illetve azért, mert rájöttünk arra, hogy Evelin hang- és képfelvételeket készített a velem és a párt vezetőivel folytatott beszélgetéseiről és vitáiról. A Fidesszel kötött piszkos megállapodásának részét képezi a hang- és képfelvételek átadása is.

Amikor pár hete Radnai Márk alelnökkel szembesítettük Evelint azzal, hogy több forrásból tudomásunk van az állampárttal kötött undorító, az orosz titkosszolgálatokat meghazudtoló megállapodásáról és arról, hogy 11 órányi felvételt adott át Kubatovéknak, meglepődött, de semmi nem tagadott.

Evelint a történtek és a fenyegetései ellenére az utolsó pillanatig meg akartuk óvni a büntetőjogi és politikai következményektől. Megkértük, hogy próbáljon kifarolni a Fidesz vezetésével megkötött megállapodásból, de ő láthatóan másképp döntött. 

Ebben a helyzetben nem tehetek mást, mint hogy feljelentést teszek zsarolás bűntette miatt az illetékes hatóságnál. Milyen érdekes, hogy valakinek eszébe jut annak a propagandának interjút adni, amely tavasszal egy hónapon keresztül gyalázta a saját édesanyját…” Magyar Péter így folytatja: „Sokszor hittük azt, hogy a Fidesz eddigi tetteinél nincs lejjebb, de mindig alulbecsüljük őket. Most, hogy a saját felméréseik szerint a TISZA Párt utolérte őket a népszerűségi listán újabb Tónika Show-t rendeztek.

Innen is üzenjük Rogán Antalnak, Kubatov Gábornak és a gazdájuknak, Orbán Viktornak, hogy nem ijedünk meg a stázi módszerektől sem és bármit is tesznek, bármilyen maffia módszerhez nyúlnak is, mi akkor is lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat és magyar emberek millióival közösen építünk egy békés, igazságos és élhető Magyarországot. Október 5-én találkozunk a közmédiának csúfolt propagandagyár előtt!

ui.: Vogel Evelin nem az első és nem az utolsó, akik anyagi hasznot látnak abban, hogy az állampárttal összejátszva az én hitelességem és a demokratikus törekvéseinket tönkretegyék. Nagyon szerettem Evelint. Óriási csalódás amit tett. De ami nem öl meg, az megerősít.”

Magyar Péter ma este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége lesz 19.00-tól.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés