Hirdetés

Sokkoló, ami a magyar határnál történik - közleményt adott ki a rendőrség

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint 13 000-en érkeztek Ukrajnából szerdán.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7254-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5752-en-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

 beléptetettek közül a rendőrség 76 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

Friss hírek a háborúval kapcsolatban

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, Zelenszkij beismerte, hogy lelassult az ukrán ellentámadás. Az ukrán elnök szerint azért a lassulás, mert az orosz erők jelentős méretű területet aknáztak alá. "Vannak, akik azt hiszik, hogy ez egy hollywoodi film, és azonnali eredményeket várnak, ám ez nem az" - jelentette ki Zelenszkij. 

Lapunk írt arról is, hogy Prigozsin megint nekiment az orosz védelmi minisztériumnak. A Wagner-vezér ugyanis azt állítja, hogy a minisztérium megvezeti a lakosságot és jelentős területek kerültek ukrán kézre. "Egy nap Oroszország arra fog ébredni, hogy a Krímet is átadták Ukrajnának" - mondta Prigozsin.

Szerda hajnalban pedig Andrej Vorobjoc azt közölte, hogy két, orosz katonai  raktárakhoz közelítő drón zuhant le az orosz légelhárítás beavatkozásának eredményeként Moszkva megyében. A régió kormányzója szerint a két drónt a naro-fominszki járás Kalinyinyec községénél, közép-európai idő szerint fél 5 után kényszerítették földre a katonák. A szerkezetek roncsait megtalálták, személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés