Hirdetés

Hátborzongató levelet írt Madeleine McCann feltételezett gyilkosa

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Christian Brückner már több levelet írt a börtönben, hogy tisztázza a nevét. Most újra tollat ragadott.

Mint ismeretes, Madeleine McCann a portugáliai Praia da Luzból tűnt el nyomtalanul még 2007 májusában. Hosszú éveken át nem történt előrelépés az ügyben, így a német vádhatóság 2020-ban bejelentette, hogy a kislány valószínűleg már nem él. A meggyilkolásával egy német állampolgárt, Christian Brücknert gyanúsították meg, aki akkoriban éppen Praia da Luzban lakott. 

Brückner a rácsok mögött több levelet is írt, ezekben azt bizonygatta, nincs köze ehhez az esethez, alaptalannak nevezve a vele szemben felhozott vádakat. Mostani levelében azt is kifejti, ki az a besúgó, aki őt nevezte meg elkövetőnek - írja az Index

A gyanúsított a levélben kitért az informátorra, Helge Buschingra, aki 2017-ben kereste meg a rendőrséget azzal, információi vannak Madeleine McCann eltűnésével összefüggésben – ekkor Busching egyébként épp börtönbüntetését töltötte embercsempészet miatt Görögországban. 

A levélben azt írta, Busching állításai okolhatóak a német hatóság által ellene indított hadjáratért. Felidézte annak az informátornak a szavait is, aki azt közölte a rendőrséggel, 2008-ban Spanyolországban volt egy hippifesztiválon, amelyen részt vett két tanú is.

"Manfred, Christian és én Portugáliáról kezdtünk beszélni. Christian ekkor tett egy megjegyzést az eltűnt lánnyal kapcsolatban. Megkérdezte, hogy megyek-e még Portugáliába, mire azt mondtam: »Nem megyek többé Portugáliába, mert túl sok a gond ott, sok a rendőr az eltűnt gyerek miatt. Valóban furcsa, hogy nyomtalanul eltűnt«. Christian erre így válaszolt: »Igen, még csak nem is sikoltozott«"

– olvasható Busching beszámolója a levélben. Brückner ügyvédje, Friedrich Fulscher szerint azonban még vizsgálják, ez a beszélgetés megtörtént-e.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés