Hirdetés

Váratlan hír jött Madeleine McCann ügyében

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Hamarosan szabadlábra kerülhet a 2007-ben Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyének egyetlen gyanúsítottja, egy német férfi - jelentette csütörtökön a t-online német hírportál a braunschweigi tartományi bíróság végzését ismertetve.

A bíróság illetékesség hiányára hivatkozva elutasította, hogy a branunschweigi ügyészség pert indítson Christian B. ellen ugyancsak Portugáliában történt, de a Madeleine McCann-ügytől független szexuális bűncselekmények miatt.

A férfi - akinek teljes nevét a személyiségi jogok védelméről rendelkező jogszabályok miatt nem használják a német sajtóban - így rövidesen szabadlábra kerülhet, mert kábítószer-kereskedelem és nemi erőszak miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésének kétharmadát már letöltötte, a brit kislány ügyében pedig továbbra sincs elegendő bizonyíték ellene.

Az ügyészség még tavaly emelt vádat Christian B. ellen öt szexuális bűncselekmény, köztük nemi erőszak miatt, amelyeket a hatóság szerint a férfi a 2000-2017-es időszakban követett el Portugáliában. A braunschweigi tartományi bíróság illetékességét azzal indokolták, hogy 2017 végéig hivatalosan braunschweigi lakos volt.

A bíróság arra hivatkozott, hogy a férfi a vizsgált időszakban Szász-Anhalt tartományban is élt - egy lakókocsiban -, és huzamosabb ideig Portugáliában tartózkodott, ezért nem illetékes az ügyben.

A 45 éves férfit 2020-ban gyanúsították meg Madeleine McCann meggyilkolásával. A nyomozást a szövetségi bűnügyi hivatal folytatja brit és portugál társszervekkel együttműködve. Az áldozat holttestét nem találták meg.

Christian B. visszaeső pedofil, többször elítélték már szexuális bűncselekmények, köztük gyermekek szexuális bántalmazása miatt.

Madeleine McCann egy portugáliai üdülőhelyen, Praia da Luzban tűnt el 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A német gyanúsított 1995 és 2007 között megszakításokkal a térségben, Algarve régióban élt, néhány évig éppen Praia da Luz és a következő nagyobb település, Lagos között lakott egy házban. Voltak alkalmi munkái, de főleg bűncselekményekből tartotta fenn magát, a többi között kábítószerrel kereskedett és betört szállodákba, apartmanokba.

Madeleine McCannt az eltűnése óta eltelt több mint másfél évtizedben Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján látni vélték, de sehol nem akadtak a nyomára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés