Hirdetés

Országos botrány lett a macskagyilkos orosz kalauz szadista tettéből

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az orosz RZhD vasúti óriásvállalat bocsánatot kért annak a macskának a gazdáitól, amelyik elpusztult, miután egy kalauz a fagyos hidebe dobta az állatot a vonatról.

"Őszintén sajnáljuk, hogy Twix elpusztult"

- közölte az állami tulajdonú RZhD, és hozzátette, változtatnak a jelenlegi szabályozásokon. Korábban olyan felvételek láttak napvilágot, amelyeken látszik, amint a vörösesfehér macskát január 11-én a Moszkvából keletre fekvő Kirovban gondolkozás nélkül a hóba dobják a vonatról. A jelentések szerint a vonat kalauza összetévesztette a hím macskát egy kóborlóval - írja a BBC.

Mindez azután történt, hogy a macska valahogy kiszökött az utazóládájából és az utasok észrevették, amint az egyik kocsiban sétálgat. Amikor minderre fény derült, önkéntesek százai kezdték el átkutatni a kirovi vasútállomás környékét. A macskát végül szombaton holtan találták meg, később a gazdái azonosították. A hírek szerint Twixet egy vadállat is megtámadta, végül a harapás által szerzett sérülésekbe halt bele, és a fagypont alatti hőmérséklet sem segített a helyzetén, ez szintén sérüléseket okozott a testén.

A BBC kiemelte, hogy Oroszország nagy területeit durva hidegfront sújtotta éppen akkor, amikor ez az eset is történt. Kirovból -30 fokos hőmérsékletet is jelentettek.

Mostanra több mint 70 ezer ember írta alá azt a petíciót, amelyben azt követelik, indítsanak büntetőelkárást a kalauz ellen, miután a helyi hatóságok ezt megtagadták.

Egy másik petícióban - amelyet több mint 200 ezren írtak alá - azt kérik, hogy a kalauzt, akinek a személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, azonnal rúgják ki.

A Twix gyászoló tulajdonosa az állami médiának azt mondta, hogy bírósági úton kívánja az ügyet továbbvinni. 

Oroszország-szerte több ezren követték a fejleményeket egy erre a célra létrehozott közösségi médiacsatornán. Twix halálának megerősítése óta pedig több felhasználó is megemlékezett az állatról, egyikük például egy képet festett róla, angyalszárnyakkal és glóriával a feje felett.

Az RZhD szombaton közölte, máris bevezettek egy változtatást, amely szerint megtiltják a társaság kalauzainak, hogy "állatokat szállítsanak le a vonatokról". Ehelyett a vasútállomásokon átadnák őket az alkalmazottaknak, majd értesítenék az álaltvédő csoportokat. A vasúttársaság a botrány miatt védekezésre kényszerült, és a közösségi oldalakon bizonygatták, hogy az alkalmazottak "nagy figyelemmel és szeretettel vánnak az állatokkal", valamint minden lehetséges módon gondoskodnak róluk az utazás során.

A társaság hozzátette, a vasutasok is részt vettek Twix keresésében.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés