Hirdetés

Lövöldözés tört ki egy focimeccs közelében, több szurkoló megsérült

Nap Híre portré Nap Híre

Lövések dördültek vasárnap Athén nyugati Aszpropürgosz elővárosában egy focimeccs közelében, két rajongó megsérült.

A görög rendőrség szóvivőjének közlése szerint ismeretlenek több lövést adtak le a focipályán kívül. Mint azt a görög közszolgálati rádiónak elmondta, összesen tíz gyanúsítottat vettek őrizetbe a közelben és lefoglaltak egy fegyvert - írja az MTI. 

Egyelőre nem tudni pontosan, milyen jellegű, illetve milyen súlyos sérüléseket szenvedett a két rajongó. A lövések az Apollon Pontion és a Mandraikosz amatőr, alacsonyabb ligába tartozó csapatok mérkőzésének 43. percében dördültek el.

Aszpropürgoszban nem számítanak ritkaságnak a csetepaték, sőt lövöldözések az egyebek között kábítószerkereskedelemmel foglalkozó rivális bandák között. A rendőrség szerint ezek a bűnszervezetek kapcsolatban állnak huligánokkal is.

A kormány egyébként december közepétől február közepéig a korábbi zavargások miatt kitiltotta a görög Szuperliga meccseiről a nézőket. A rajongókat február 14-én engedték vissza bizonyos feltételekkel a stadionokba. Mint azt naphire.hu is megírta, az MKE Ankaragucu elnöke, Faruk Koca berohant a pályára és egy hatalmasat behúzott a bírónak, miután a csapata a 97. percben egyenlítő gólt szerzett a Caykur Rizespor elleni 1-1-es szuperligában. Ezután többen is összeverekedtek a pályán.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés