Hirdetés

Ilyen nincs, hatalmasat behúztak a bírónak a focimeccsen - videó

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Minden bajnokságot felfüggesztettek Törökországban, miután hétfőn az egyik csapat klubvezetője szabályosan kiütötte a bírót, majd tömegverekedés alakult ki a pályán.

Az MKE Ankaragucu elnöke, Faruk Koca azután rohant be a pályára és húzott be egy hatalmasat a bírónak, Halil Umut Melernek, miután a csapata a 97. percben egyenlítő gólt szerzett a Caykur Rizespor elleni 1-1-es szuperligában. Ezután többen is összeverekedtek a pályán - írja a BBC.

Az eset után minden bajnokság mérkőzéseit elhalasztották bizonytalan időre, jelentette be Mehmet Buyukeksi, a török FA elnöke sajtótájékoztatóján. Ez a támadás a török foci szégyenének az éjszakája, tette hozzá.

Meler több ütést kapott másoktól, míg a földön feküdt, és kisebb törést is szenvedett.

Az incidens kaotikus jeleneteket váltott ki a játékosok és a klub illetékesei között.

A támadó klubelnök, Koca is megsérült, kórházi kezelésre szorul, de "a kezelést követően fogvatartási eljárásra kerül sor" - mondta Ali Yerlikaya török belügyminiszter. Yerlikaya hozzátette, másokat is letartóztattak az incidens során, amit "határozottan elítélt".

A 37 éves Meler Törökország egyik legjobb játékvezetője, és a FIFA nemzetközi mérkőzéseit is vezeti. Az UEFA elit játékvezetői listáján is szerepel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés