Hirdetés

Óriási a baj a frontokon az orosz-ukrán háborúban, Lukasenka szerint egyetlen kiút maradt

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrajnai háború tárgyalásos úton történő lezárását sürgette Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, hangsúlyozva, hogy a frontokon patthelyzet alakult ki.

Mindkét oldalon van elég probléma... egyik fél sem tudja jelentősen megerősíteni a pozícióját.. Lövészárkokba szorulnak, egymásnak feszülnek, miközben emberek halnak meg

- jelentette ki Aljakszandr Lukasenka a hét végén a BelTA fehérorosz állami hírügynökség weboldalára felkerült videofelvételen, melyen kérdésekre is válaszolt - írja az MTI. 

"Tárgyalóasztalhoz kell ülnünk és egyezségre kell jutnunk" - szögezte le Lukasenka, hozzátéve: a megbeszélésekhez nincs szükség semmilyen előfeltételre.

Mint arról a naphire.hu is beszámolt, Lukasenka korábban egy interjúban arról is beszélt, hogy Ukrajna elvesztheti minden területét, ha folytatja a harci tevékenységet, ezért a kijevi vezetésnek a békére kell törekednie. Ebben az interjúban kifejtette, hogy szerinte az orosz "különleges katonai művelet" elérte célját, mert a jövő Ukrajnája már sosem lesz olyan agresszív Oroszországgal szemben, mint korábban. "Ilyen értelemben nem vitattuk meg a kérdést (Vlagyimir Putyin orosz elnökkel). De bátorkodom kimondani a véleményem. A különleges katonai művelet céljai mára mind teljesültek. Ukrajna soha többé nem fog olyan agresszívan viselkedni Oroszországgal szemben a háborút követően, mint azt ahogy előzőleg tette" - mondta a fehérorosz elnök.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés