Hirdetés

Egy hindu szektához tartozó bűnbanda tagjai kezdtek lövöldözni a népszerű színész lakása előtt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az indiai rendőrség letartóztatta egy bűnbanda két tagját egy fegyveres támadás miatt, amely a bollywoodi színész, Salman Khan otthonát vette célba.

A szupersztár, aki karrierje során eddig több mint 100 filmben szerepelt, a rendőrség szerint több mint 20 évvel ezelőtt két antilop megölésével dühítette fel a hírhedt Bishnoi bandát - írja a BBC.

A bűnbanda egy hindu vallási szektához tartozik, amely szentnek tartja az állatokat.

Khan nem sérült meg a támadás során, azonban nem ez az első hasonló eset, ami az elmúlt években vele történt. Évek óta zaklatják a banda tagjai.

A mumbai rendőrség szerint a két férfi vasárnap kora reggel motoron érkezett a színész otthonához, és öt lövést adtak le Khan lakására, ami az elit Bandra negyedben található. Ezt követően elmenekültek a helyszínről.

A 24 éves Vicky Guptát és a 21 éves Sagar Kumar Palakot hétfő este tartóztatták le a gudzsaráti Kutch körzetben lévő egyik templom közelében.

A rendőrség szerint a páros bevallotta, hogy részt vett a Galaxy Apartments előtt történt lövöldözésben.

A támadás idején a színész és több családtagja is a lakásban tartózkodott, de senki sem sérült meg. 

A rendőrség szerint a férfiak egy bűnszervezethez tartoznak, amelyet a mostanra bebörtönzött Lawrence Bishnoi gengszter alapított.

A csoport a múltban többször is megfenyegette és megpróbálta megtámadni Khant, amiért állítólag 1998-ban antilopokat ölt meg, amikor Rajasthanban forgatta a Hum Saath-Saath Hain című kasszasiker filmet.

A Tiger Zinda Hai, a Sultan és a Prem Ratan Dhan Payo című filmekből ismert Khan 2018-ban öt év börtönbüntetést kapott a védett állatok orvvadászatáért, de az ítéletet később fellebbezés alapján felfüggesztették.

Bishnoi jelenleg is börtönbüntetését tölti, mivel több nagy horderejű gyilkossági ügyben is részt vett, többek között Sidhu Moose Wala indiai rapper 2022-es meggyilkolásában.

A hatóságok szerint az 58 éves színész lelövésének tervét Lawrence Bishnoi öccse, Anmol találta ki, amit egy Facebook-bejegyzésben is megosztott.

Öt állam - Maharashtra, Delhi, Rajasthan, Haryana és Punjab - rendőreinek egy csoportja összehangolt keresést folytatott a lövöldözés mögött álló személyek elfogására.

A két feltételezett elkövetőt kedden bíróság elé állították Mumbaiban. A város bűnügyi osztálya több időt kért a bírótól, hogy összeállítsák a bizonyítékokat a gyanúsítottak felelősségre vonásához.

A következő, április 25-re kitűzött meghallgatásig őrizetben maradnak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés