Hirdetés

Őrjöng a lottónyertes nyugdíjas: nem fizették ki a nyereményét, mostanra minden pénze elfogyott

Nap Híre portré Nap Híre

A 71 éves férfi már július óta várja, hogy kifizessék a nyereményét, de eddig semmit sem kapott, mostanra pedig teljesen elfogyott a pénze.

A nyugdíjas Pete Daly elmondta, ő volt az Euromillions lottó szerencsés nyertese júliusban, azonban azóta sem kapta meg a nyereményét. A dühös férfi 582,20 fontot (nagyjából 230 ezer forintot) nyert a lottón, amikor is örömében gyorsan kifizette az autóbiztosítását. Arra azonban nem számított, hogy több mint egy hónapig kell majd várnia a nyeremény kifizetésére, így mostanra teljesen elfogyott a pénze és már az élelmiszerbankhoz kellett fordulnia - írja az Origo

Miután felvette a kapcsolatot a National Lottery-vel, Daly elmagyarázta: "582,20 fontot nyertem, és minden alkalommal, amikor felhívom őket, más magyarázatot kapok. 10 éve fizetek a lottóért, azaz heti 10 fontot (kb 4000 forintot). 30 év eltelt és végre nyertem, de azt sem adják meg."

A lottótársaság azóta arról számolt be, hogy felvették a kapcsolatot a nyugdíjassal, hogy jelezzék neki, hogy a nyereménye hamarosan nála lesz. A nyugdíjas férfi anyagi helyzetén azonban az ígéret semmit sem segít jelenleg. 

Nem engedhetem meg magamnak, hogy fodrászhoz menjek, ráadásul új cipőre is van szükségem. Nem engedhetek meg magamnak semmit, mert kifizettem az autóbiztosítást, és azt hittem, hogy 10 napon belül megkapom ezt a pénzt. Beragadtam a házba, nem engedhetem meg magamnak, hogy bárhová is elmenjek, nem engedhetem meg magamnak a pazarlást, sem az üzemanyagot. Szükségem van erre a pénzre, küszködök, hogy meg tudjak élni

- panaszolta a nyugdíjas. 

Az Allwyn lottó-üzemeltető szóvivője azt mondta, nagyon sajnálják a felmerült problémát és felvették a kapcsolatot a férfivel. Arra is kitért, hogy minden héten több száz nyereményigénylést dolgoznak fel, és a férfi esetében részben a Royal Mail okolható a késedelemért. "Ez egy felülvizsgálati követelési eljárás bevezetése után történt, amelyet az év elején kellett bevezetnünk, miután a Posta úgy döntött, hogy a továbbiakban nem fizeti ki a National Lottery kiskereskedelmi nyereményeit. 500,01 font és 50 000 font között. Sajnos néhány ilyen követelés különböző okok miatt késik" - magyarázta. 

A szóvivő azt is hozzátette, hogy a Nemzeti Lottó azon dolgozik, hogy javítsa követelések kifizetését, és szeretné megnyugtatni a nyerteseket, hogy "határozottan megkapják" a nyereményüket.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés