Hirdetés

Elképesztő szerencse: valaki elvitte a világ második legnagyobb lottónyereményét

Nap Híre portré Nap Híre

A Powerball szerda este tartott sorsolásán megnyerték a már július óta halmozódó jackpotot. A nyertes 1,73 milliárd dollárt vihetett haza, ami a világ második legnagyobb lottónyereményének számít.

Az Index azt írja, a nyertes szelvényt a kaliforniai lottótársaság szerint a Frazier Parkban található Midway Market & Liquor üzletben adták el, bár a vásárlót még nem azonosították. A portál felidézte: ennél a nyereménynél csak a Powerball 2,04 milliárd dolláros főnyereménye volt nagyobb, amelyet novemberben vittek el.

A nyertes a teljes összeget csak akkor kapja meg, ha éves járadék formájában veszi fel azt, ha egy összegben kérné, akkor csak 756,6 millió dollárt kapna, ennek ellenére a nyertesek szinte mindig a készpénzes opciót választják.

Október elején Magyarországon is több milliomos született, miután az ötös lottó sorsoláson 29 szerencsés nyertes eltalált négy számot. A nyereményük egyenként több mint 1,5 millió forint. Azon a héten a Jokert sem vitték el, azonban öten jól tippelték meg az utolsó öt számot, így ők 2-2 millió forintot tehettek zsebre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés