Hirdetés

Csodálatos tett: a Liverpool teljesítette a halálos beteg menedzser legnagyobb álmát

Nap Híre portré Nap Híre

A Liverpool most, a már visszavonult játékosokkal megrendezett Liverpool-Ajax gálameccsen teljesítette Sven-Göran Eriksson egyik legnagyobb álmát.

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, a 75 éves Sven-Göran Eriksson korábban bejelentette, hogy hasnyálmirigyrákja miatt már csak egy éve lehet hátra. Eriksson edzőként számos nagycsapatot vezetett, dolgozott többek között a Benficánál, a Románál és a Laziónál, 2001 és 2006 között pedig az angol válogatott szövetségi kapitánya volt, első külföldiként. Később edzette a Manchester Cityt. Karrierjéből viszont hiányolta, hogy sosem volt a Liverpool edzője, pedig születése óta a vörösöknek szurkolt. Jürgen Klopp januárban felajánlotta a halálos beteg volt angol kapitánynak, hogy egy napra átadja neki a Liverpoolt, és most teljesült is Eriksson egyik legnagyobb álma. 

Eriksson szombaton, a már visszavonult játékosokkal megrendezett Liverpool-Ajax gálameccsen ülhetett le a csapat kispadjára. Amikor Eriksson kiment a pályára, álló taps fogadta a stadionban, a közös fotózkodás során pedig Eriksson mellett többen is meghatódtak a gesztustól, és attól, hogy neki is szólt a klub himnusza, a You'll Never Walk Alone - írja a Telex. 

Ez egy óriási, gyönyörű emlék számomra. Sírtam, nagyon szép volt az egész. Mindig is az volt az álmom, hogy egyszer a Liverpool kispadján ülhessek, és ez most megtörtént. Minden értelemben csodálatos volt ez a nap

- mondta Eriksson a lefújás után. A legendás menedzser egy edzői csapat tagjaként irányította az egykori Liverpool játékosokból álló csapatot, több klublegenda, Ian Rush, John Barnes és John Alridge mellett. A mérkőzést megelőzően sokan méltatták Erikssont, Owen Hargreaves például sírva mesélt arról, mit is jelentett számára a svéd szakember.

A meccset végül a Liverpool nyerte 4-2-re, az utolsó gólt Fernando Torres lőtte. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés