Hirdetés

Jürgen Klopp egy csodálatos ember

Nap Híre portré Nap Híre

Jürgen Klopp felajánlotta a halálos beteg volt angol kapitánynak, hogy egy napra átadja neki a Liverpool edzői feladatait.

Eddig is rajongtunk a Liverpool edzőjéért, először is nyilván Szoboszlai Dominikkal fennálló különleges kapcsolata miatt, de egyébként is: egészen elképesztő, amit Jürgen Klopp csapatával véghezvitt az elmúlt években. Mostantól egyenesen odavagyunk érte.

Jürgen Klopp ugyanis felajánlotta a halálos beteg volt angol kapitánynak, hogy egy napra átadja neki a Liverpoolt.

A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp szép gesztust tett az egykori angol szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson felé, miután az bejelentette, hogy hasnyálmirigyrákja miatt már csak egy éve lehet hátra.

A 75 éves Eriksson edzőként számos nagycsapatot vezetett, dolgozott többek között a Benficánál, a Románál és a Laziónál, 2001 és 2006 között pedig az angol válogatott szövetségi kapitánya volt, első külföldiként. Később edzette a Manchester Cityt. Karrierjéből viszont hiányolta, hogy sosem volt a Liverpool edzője, pedig születése óta a vörösöknek szurkolt. 

Felmerült, hogy egy márciusi jótékonysági mérkőzésen vezesse ő liverpooli legendák csapatát az Ajax ellen, de ez egyelőre inkább csak a szurkolók vágya. Kloppnak köszönhetően viszont legalább betekintést nyerhet a csapat munkájába.

A német edző személyesen nem ismeri Erikssont, de ő is meghatódott a Liverpool iránti rajongása miatt. Hogy a gálameccsen ki legyen az edző arról ő sem dönthet.

„Az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy szívesen látjuk, ha idejön, és ha akar, beülhet a helyemre az irodámban, és egy napig végezheti a munkámat. Ez nem probléma. Az oldalvonal mellett lenni talán egy kicsit nehezebb lesz. De itt lehet, és mindent megmutathatunk neki, és el tudjuk mondani neki, hogy hogyan fejlődött ez a csodálatos klub az évek során” – nyilatkozta Klopp a Telex beszámolója szerint.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés