Hirdetés

Megtörte a csendet Messi, sajnálatát fejezte ki, hogy cserbenhagyta a szurkolókat

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Mint azt korábban a Nap Híre is megírta, a feldühödött hongkongi szurkolók kifütyülték az Inter Miamit egy szezon előtti barátságos mérkőzésen, miután Lionel Messi nem játszott. A 36 éves argentin világbajnok sérülése miatt a kispadon maradt, miközben az Inter közel 40 ezer szurkoló előtt 4-1-re legyőzte a helyi ligás XI-et. A szurkolók azt követelték, fizessék vissza nekik a jegyek árát, míg az Inter társtulajdonosának, David Beckhamnek a beszédét kifütyülték.

Az argentin futballsztár egészen eddig hallgatott a botránnyal kapcsolatban, azonban kedden a sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy nem játszhatott a hongkongi barátságos mérkőzésen - adta hírül a CNN.

Lionel Messi, aki a Major League Soccerben szereplő Intern Miami csapatában játszik, vasárnap nem lépett pályára a hongkongi XI ellen, ami felháborodást váltott ki a szurkolók körében. Később elárulta, hogy a sérülése miatt nem engedték a pályára, annak ellenére sem, hogy ő maga játszani akart.

"Nem tudtam a hongkongi meccsen játszani, és ez szégyen, mert mindig játszani akarok, ott akarok lenni, különösen, ha az olyan típusú meccsekről van szó, hogy messzire utazunk és az emberek izgatottak, hogy láthassák a meccsünket"

- fogalmazott Messi a riportereknek. 

A hongkongi barátságos mérkőzésre 40 000 néző volt kíváncsi, aminek végül hatalmas felháborodás lett a vége, ugyanis a szurkolók kifütyülték és kigúnyolták az Intern Miamit, majd a jegyek árának visszatérítését követelték.

A meccs után még a hongkongi kormány is csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy a nyolcszoros aranylabdás Messi nem állhatott pályára.

Gerardo "Tata" Martino, a Miami menedzsere később kifejtette, hogy Messi és korábbi Barca-csapattársa, Luis Suárez is azért maradt kispadon, mert a csapat orvosi stábja ezt tanácsolta számukra.

Az Inter Miami Tokióba utazott, és szerdán a japán Vissel Kobe ellen lép pályára.

Messi kiemelte továbbá azt is a riporterek előtt, hogy megérti, miért bosszantotta az embereket, hogy nem vett részt a mérkőzésen, de reményét fejezte ki, hogy az Intern Miami a közeljövőben újra pályára léphet Hongkongban.

Arra a kérdésre, hogy pályára lép-e a Vissel Kobe elleni mérkőzésen, a csatár így felelt: "Ha őszinte akarok lenni, még mindig nem tudom, hogy tudok-e játszani, de sokkal jobban érzem magam, és nagyon szeretném, ha képes lennék rá".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés