Hirdetés

Sérülésből hatalmas botrány: Messi miatt őrjöngenek a szurkolók

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A feldühödött hongkongi szurkolók kifütyülték az Inter Miamit egy szezon előtti barátságos mérkőzésen, miután Lionel Messi nem játszott.

A 36 éves argentin világbajnok sérülése miatt a kispadon maradt, miközben az Inter közel 40 ezer szurkoló előtt 4-1-re legyőzte a helyi ligás XI-et. A szurkolók azt követelték, fizessék vissza nekik a jegyek árát, míg az Inter társtulajdonosának, David Beckhamnek a beszédét kifütyülték.

A hongkongi kormány közölte, hogy Messi legalább 45 percre szerződött. Kevin Yeung, Hongkong kulturális, sport- és idegenforgalmi minisztere elmondta, hogy a kormány tisztviselőinek többször is azt mondták, hogy Messi játszani fog. Csak 10 perccel a mérkőzés vége előtt tájékoztatták őket arról, hogy a Barcelona korábbi sztárja egy sérülés miatt nem léphet pályára - írja a BBC

"Azonnal kértük őket, hogy vizsgáljanak meg más megoldásokat, például azt, hogy Messi megjelenjen a pályán, vagy hogy beszélgessen a szurkolókkal és átvegye a trófeát" - mondta Yeung. Ez azonban nem jött össze.

A kormány nagy sporteseményekkel foglalkozó bizottsága (MSEC) közölte, hogy 15 millió hongkongi dollárt biztosított a mérkőzés szervezőjének, a Tatler Asia-nak az eseményre, valamint egymillió hongkongi dolláros támogatást a helyszínre. A Tatler Asia azonban azt állítja, hogy nem kéri a pénzt, mivel Messi nem lépett pályára.

A hongkongi stadion közel 38 323 fős közönsége fejenként több mint 1000 hongkongi dollárt fizetett a jegyekért. A szervezők azt mondták, egyes híradások állításaival szemben a Tatler nem rendelkezett semmilyen információval Messi távolmaradásáról a kezdés előtt. Sőt, az uruguayi csatár, Luis Suárez, aki decemberben csatlakozott az Inter Miamihoz, szintén kihagyta a mérkőzést egy térdsérülés miatt.

Gerardo Martino, az Inter menedzsere így nyilatkozott: "megértjük a szurkolók csalódottságát Messi és Suarez hiánya miatt, és elnézést kérünk érte, de ez egy olyan döntés volt, amelyet az orvosi stábunkkal együttműködve hoztunk meg".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés