Hirdetés

Rendkívüli hír: súlyos támadás érte a Lidl-t

Nap Híre portré Nap Híre

A Lidl és a Kaufland élelmiszerdiszkontok tulajdonosa, a Schwarz-csoport folyamatos kibertámadásokat szenved el, és ezek száma egyre csak nő és nő. Ma már napi 350 ezer kibertámadás éri a vállalatot, főként Oroszországból. 

"Cégünk az ukrajnai háború előtt naponta körülbelül 3500 támadást szenvedett el, most azonban már napi 350 ezerre ugrott ez a szám, és főként Oroszországból érkeznek a támadások" - mondta Gerd Chrzanowski, a csoport vezérigazgatója, aki szerint a támadások jelentős károkat okoznak a német gazdaságnak. 2023-ban 206 milliárd euróba kerültek, a kár összege 2024-ben mintegy 30 százalékkal, 267 milliárd euróra emelkedett - írja az EconomX.

Ezért fontos a „digitális szuverenitás” megteremtése az amerikai szolgáltatókkal szemben. "Vannak olyan adatok, amelyeket nem szabadna egy másik országban lévő szerveren tárolni” – hangsúlyozta a vezérigazgató. 

A Schwarz Group egy amerikai céggel együttműködve most mesterséges intelligencián alapuló biztonsági megoldásokat fejleszt, és ezeket a versenytársak számára is elérhetővé kívánják tenni a jövőben. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés