Hirdetés

Iszonyatos dolog épül a Közel-Keleten a háború árnyékában

Nap Híre portré Nap Híre

Újraindítják a világ legmagasabb felhőkarcolójának építését. 

A szaúdi milliárdos Al-Valíd bin Talál herceg bejelentette, hogy az általa támogatott Kingdom Holding vállalat újraindítja* a világ legmagasabb felhőkarcolójának építését - írja a Player. 

Az épület magassága a tervek szerint eléri majd az 1000 métert, és így a világ legmagasabb építménye lesz, és az első olyan ember alkotta szerkezet, amely átlépi ezt a brutális magasságot. 

A projekt építése még 2013-ban kezdődött, azonban pénzügyi gondok és korrupciós ügyek miatt négy év után leállt. Most azonban egy 2,5 milliárd dolláros szerződés keretében a Saudi Binladin Grouppal új lendületet kapott a terv megvalósítására. 

A Jeddah Towerben (magyarul: Dzsidda-torony) helyet kap majd egy Four Seasons szálloda, luxuslakások, irodák, három felső szinti lobby, valamint a világ legmagasabb, 157. szinten elhelyezkedő kilátója. Jelenleg 63 szint készült el a szupermagas felhőkarcoló 157 szintjéből, a hátralévő munkálatok pedig állítólag 42 hónapot vesznek igénybe, azaz az épület építését 2028-ra fejezhetik be. Amikor elkészül, lehagyja a jelenlegi rekordert, a dubaji Burdzs Kalifát, amely 828 méteres magasságával 2010 óta tartja a csúcsot - írja a lap. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés