Hirdetés

Lézerágyúk bevetésére készül Putyin, de van egy másik titkos fegyvere is

 portré

Az orosz hadsereg lézerrel támadhat az amerikai műholdak ellen. Ez derül ki egy bizalmas elemzéséből. Mindeközben az óceánok mélyén is valami félelmetes készülődik.

"Ha valaki még mindig azon gondolkodik, hogy kívülről beavatkozik, és ez Oroszország számára stratégiailag elfogadhatatlan fenyegetéshez vezet, akkor villámgyorsan megtorló csapásokat indítunk. Minden szükséges eszközünk megvan ehhez” – mondta Putyin szerdán az orosz dumában. A megfigyelők most azt találgatják, melyik „műszerre” gondol.

A stanfordi FIS intézet közleménye szerint: "Hihető magyarázat lehet, hogy Putyin a Peresvet lézer használatára gondol". A lézer Putyin hat úgynevezett csodafegyverének egyike. Az oroszok presztízsprojektje, amelyre a Kreml ura nagyon büszke - írja a blick.ch

Nem sokat tudni a Peresvetről, amely egy 14. századi orosz harcos-szerzetesről kapta a nevét. Amióta Putyin négy évvel ezelőtt bejelentette a modern lézerfegyverek üzembe helyezését, a szakértők értetlenül állnak a használatukat illetően. Úgy gondolják, hogy károsíthatják vagy akár megsemmisíthetik a drónokat és műholdakat. Azt azonban nem tudni, hogy ilyen műveletre már sor került volna. Feltételezések szerint a lézert elsősorban arra használnák, hogy "megakadályozzák általa az ellenséges műholdakat abban, hogy észleljék és azonosítsák az orosz stratégiai rakétacsapatok mobil egységeinek terepmozgását.”

Ha az amerikai műholdak hirtelen az oroszok célkeresztjébe kerülnek, az az ukránokat is sújtaná, hiszen nem jutnának műholdas információkhoz. "Az nem világos, hogy a Peresvet csak átmenetileg képes-e „elkápráztatni vagy károsítani” a műholdérzékelőket, vagy végleg tönkre is teszi azokat" - áll a jelentésben.  

Ezzel párhuzamosan Putyin egyre több tengeralattjárót küld ki az Atlanti-óceánra. Az óceán fenekén húzódó kábelek elvágása ugyanis a kommunikáció teljes megszakadásához vezethet, ami óriási előnyökhöz juttathatja az orosz felet. A következmények a nemzetközi gazdaságra nézve is pusztítóak lennének. Ezért az USA elkezdte néhány vezetékét érzékelőkkel felszerelni, amelyek riasztanának, ha valami gyanúsat észlelnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés