Lesz majd koppanás a balatoni éttermekben

  • Életmód
 portré

A szezonindulással nincs gond, a szállások és az éttermek se panaszkodhatnak, sőt, az áremelést is lenyelik a menüvel együtt a vendégek – mégis baj van.

Az áremelés, legalábbis a vendéglősök szerint mérsékelt, cca. 15 százalék – ám ennek dupla ára van. Nem csak többe kerül az étel-ital, de idén több étterem csökkentette a nyitvatartási idejét is, így akár 30-40 százalékkal kisebb létszámú személyzettel is képesek megfelelő szinten tovább üzemelni. 

Ez konkrétan azt jelenti, hogy akad majd, ahol az ebéd és a vacsoraidő között bezár a vendéglő, vagyis mediterrán módra sziesztának, míg mások a hét bizonyos napjain ki sem nyitnak - írja a vg.hu áttekintő cikkében.

A heti hétnapos vendéglői nyitvatartásihoz szokott vendégek körében ez kellemetlen meglepetéseket okozhat majd, de alighanem hozzá kell szokni, mint hajdan ahhoz, hogy hétfőn nincs tévé adás, vagy nem nyitnak ki a múzeumok. És persze kevesebb oldalból áll majd az étlap is, szűkül a választék, így mérséklik az alapanyagköltségeket.

Cimkék:
  • szieszta
  • balatoni étterem
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet