Hirdetés

Elegük van a lengyeleknek Zelenszkijből, vége a fegyverszállításoknak

Nap Híre portré Nap Híre

Nagy pofon ez Ukrajnának, ugyanis az egyik leghűségesebb szövetségese fordult most el.

A gabonaszállítás körüli diplomáciai vita eldurvulása miatt Lengyelország szerdán bejelentette, hogy nem szállít több fegyvert Ukrajnának. 

Mint ismert, az EU úgy döntött a múlt héten, hogy szeptember 15-étől megszüntenti a gabonatilalmat, így újból be lehet vinni az ukrán gabonát Bulgáriába, Magyarországra, Lengyelországba, Romániába és Szlovákiába. Azonban van három ország, Magyarország, Szlovákia és Lengyelország, melyek saját hatáskörben úgy döntöttek, hogy továbbra sem engedik be az ukrán gabonát az országba. Ukrajna hivatalosan is pert indított az ügyben. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ-ben azt mondta, hogy egyes nemzetek szolidaritást színleltek Ukrajnával. Ezt Varsó Lengyelországgal kapcsolatban, „ami a háború első napjai óta támogatja Ukrajnát, indokolatlannak ítélte”, és bekérette a nagykövetet. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerdán televíziós beszédben jelentette be a döntést, hogy nem szállítanak többé fegyvereket Ukrajnának. „Most modernebb fegyverekkel látjuk el Lengyelországot” – mondta Morawiecki, írja a 444.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés