Hirdetés

Nemrég még lekommunistázta, most a Vatikánban ölelgette Ferenc pápát az argentin elnök

Nap Híre portré Nap Híre

Változnak az idők.

Öleléssel köszöntötte egymást Ferenc pápa és az új argentin elnök, Javier Milei a vatikáni Szent Péter-bazilikában vasárnap egy argentin nővér szentté avatási miséjén. Milei korábban a lekommunistázta a katolikus egyházfőt, akit gonosznak és balos szélhámosnak is hívott már.

Milei második európai útja elnökként a Vatikánba vezetett, miután az idei év elején a svájci Davosban rendezett nemzetközi gazdasági fórumon járt. Ferenc pápa hétfő reggel fogadja hivatalos négyszemközti találkozón Argentína új elnökét - írja a 24.hu. 

A témák között szerepelhet a pápa esetleges látogatása hazájában, hiszen Jorge Mario Bergoglio, Buenos Aires volt érseke 2013-as pápává választása óta nem járt Argentínában. Korábban szokás volt, hogy a külföldi pápák első útjai között szerepelt saját országuk meglátogatása.

Az argentin elnök María Antonia de Paz y Figueroa szentté avatásán vett részt. María Antonia de Paz y Figueroa a 18. században, a jezsuita rend Argentínából való kiutasítását követően, a jezsuiták tanításait követve lelkigyakorlatos női rendházat alapított Buenos Airesben. Ő az argentin egyház első női szentje.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés