Hirdetés

Bármikor kinyílhatnak a légzsákok: több mint 750 ezer autót hív vissza a Honda

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Honda több mint 750 ezer járművet hív vissza az Egyesült Államokban, mert egy hibás érzékelő miatt az anyósülés felőli légzsákok akkor is kinyílhatnak, amikor nem kellene.

A visszahívás bizonyos Honda Pilot, Accord, Civic szedán, HR-V és Odyssey modellekre vonatkozik a 2020 és 2022 közötti évjáratból, valamint a 2020-as Fit és Civic Coupe modellekre. Szintén érintett a 2021-es és 2022-es Civic ferdehátú, a 2021-es Civic Type R és Insight, valamint a 2020-as és 2021-es CR-V, CR-V Hybrid, Passport, Ridgeline és Accord Hybrid modellek. Az Acura luxusmárka érintett modelljei közé tartozik a 2020-as és 2022-es MDX, a 2020-2022-es RDX, valamint a 2020-as és 2021-es TLX.

Az Egyesült Államok Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatala által kedden közzétett dokumentumok szerint az első utasülés súlyérzékelője megrepedhet és rövidzárlatot okozhat, emiatt pedig nem kapcsolja ki a légzsákot rendeltetésszerűen – írja a New York Post. Az érzékelőknek egyébként ki kell kapcsolniuk a légzsákokat, ha gyermekek vagy kistermetű felnőttek ülnek az ülésekben, ugyanis, ha ez nem történik meg, nagyobb lehet a sérülés kockázata.

A márkakereskedők a tulajdonosok számára ingyenesen kicserélik az ülésérzékelőket, az autósokat március 18-tól értesítik majd. 

A dokumentumokból kiderült az is, hogy a Hondának 3834 garanciális igénye van, de a probléma miatt 2020. júniusa óta nem érkezett jelentés a sérülésekről vagy halálesetekről. 

A naphire.hu korábban arról is írt, hogy a Teslákat nem is olyan régen amiatt hívták vissza, mert egy ütközés során bármikor kinyílhatnak az ajtók. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés