Hirdetés

Mutatjuk a leggazdagabb magyar tanárt, egy kisiskolában tanít

 portré

Az 53 éves multimilliárdos Füzesi Attila egy kúriában lakik, és 60 autója van. Hetente kétszer történelmet tanít Fülöpjakabon az általános iskolásoknak.

Füzesi Attila 10 milliárd forintos vagyonával a 100 leggazdagabb magyar listáján szerepelt, négy éve például a 98-ik helyen tanyázott. Hogy a milliárdjai ellenére miért tanít egy általános iskolában?

„Az iskolában nem pénzben mérik a sikert, hanem a gyerekek tudásában. Boldog vagyok, amikor lejövök ide tanítani, azt szoktam nekik mondani, hogy ugyanúgy élem meg, mintha üzlet lenne, csak nem pénzt keresünk, itt tudást adunk. És minél többet szeretnék átadni abból a sikerből, amit elértem" – újságolta a milliárdos az RTL Klubnak.

Füzesi Attila a 10 milliárd forintos vagyonával hátra is dőlhetne, ehelyett kisiskolásokat tanít
Füzesi Attila a 10 milliárd forintos vagyonával hátra is dőlhetne, ehelyett kisiskolásokat tanít Forrás: RTL Klub

Füzesi Attila történelem szakos tanárként diplomázott a moszkvai Lomonoszov Egyetemen. A vagyonát úgy szerezte, hogy ingyenes reklámújságot alapított Moszkvában. „Vettem egy fénymásolót, két számítógépet, és elkezdtük nyomni az ottani Pravda nyomdában az újságot. És a világ egyik legnagyobbja lett, több mint 3 milliós heti példányszáma volt" – büszkélkedett a férfi.

Aki azért az üzlettel sem hagyott fel: miután Moszkvában eladta a vállalkozását, majd Esterházy néven ugyanott kávéházláncot indított, valamint alumíniumöntödéje, exporttanácsadó cége is volt. Majd hazajött, már csak az építőiparban dolgozik. És a tanítás mellett egy alapítványon keresztül segíti a falusi gyerekek angol nyelvtanulását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés