Hirdetés

Itt a várva várt bejelentés, óriási béremelést kapnak ezek a dolgozók

Nap Híre portré Nap Híre

Három év alatt legalább a negyedével nőhet a MÁV-Volán dolgozók bére, miután Lázár János építési és közlekedési miniszter három éves bérfejlesztési ajánlatot tett a Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács (CsÉT) keddi ülésén - közölte a MÁV a cégcsoport közleményében kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a tulajdonosi jogokat gyakorló tárca vezetője a MÁV-Volán csoport munkavállalói számára három évre legalább 25 százalékos, ezen belül 2024-ben legalább havi 70 ezer forintos egységes béremelésre tett ajánlatot.

A szakszervezetek többsége időt kért, hogy az általuk képviselt munkavállalókkal közösen alakítsák ki álláspontjukat, és mandátumot szerezzenek a januárban folytatódó tárgyalásokra - közölte a MÁV.

Mint azt a naphire.hu is megírta, a buszsofőrök január végére terveztek hatalmas sztrájkot abban az esetben, ha a munkáltató nem elégséges bérajánlatot tesz. A decemberi, nem hivatalos értesülések alapján a munkáltató először 6-8 százalékos béremelést tervezett, ami mára 10-12 százalékra nőtt, azonban a SZAKSZ 25 százalékos bérfejlesztést tartott tárgyalási alapnak, és a SZAKSZ elnöke, Dobi István az t is leszögezte, hogy 20 százalék alá semmiképpen nem megy.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés