Hirdetés

Szörnyű lavinabalesetek történtek Ausztriában, több síelő meghalt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Több síelő is meghalt különböző incidensekben Ausztriában az elmúlt napok folyamán. Több helyen is magasfokú lavinaveszély volt érvényben.

A beszámolók szerint a tiroli Zillertalban egy fiatal síelő holttestére bukkantak a hótömeg alatt. A nyugat-ausztriai hegyekben is találtak a mentők egy holttestet szombaton az erős havazást követő lavina alatt. Kleinwalsertalban péntek este kezdődött kutatás, miután számos lavináról érkezett jelentés, elsősorban Tirolból.

Az Arlberg-hegységben két, feltehetően lavinába került ember után kutattak, de a mentőket veszélyeztető erős hóesés és heves széllökések miatt felfüggesztették a kutatást. Pénteken egy harminckét éves kínai síelő vesztette életét lavinában a tiroli Ötz-völgyben, egy fiatal fiút pedig egy lavina sodort el Kitzbühel térségében, ő súlyos sérüléseket szenvedett - írja a 24.hu.

A hatóságok nagy óvatosságra szólították fel a téli sportok kedvelőit. A magasabban fekvő térségekben az ötfokozatú skálán négyes fokozatúra emelték a lavinaveszélyt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés