Hirdetés

Gyászol a zenevilág: Autóbalesetet szenvedett és elhunyt a népszerű lánybanda alapítótagja

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Laura Lynch a Dixie Chicks amerikai countryzenekar alapítótagja autóbalesetet szenvedett és 65 éves korában elhunyt pénteken.

A texasi közbiztonsági minisztérium közlése szerint az énekesnő egy másik autóval ütközött össze pénteken El Paso város közelében. A halálhírére a zenekar jelenlegi tagjai az Instagramon közzétett bejegyzésben reagáltak, és kiemelték "megdöbbentek és szomorúak".

Különleges helyet őrizünk a szívünkben a zenéléssel, nevetéssel és közös utazással töltött időnek. Laura egy fényes csillag volt... energiája és humora szikrát adott a zenekarunk korai napjainak

- írták a közleményben, amelyben Laura tehetségéről is írtak. Végül kiemelték, Laura családjával és szeretteivel vannak ezekben a nehéz órákban - közölte a BBC.

A Dixie Chicks a texasi Dallasban alakult 1989-ben. Az alapító tagok a basszusgitáros, majd énekes Lynch, Robin Lynn Macy (énekes és gitáros), valamint a multiinstrumentális testvérek, Martie és Emily Erwin voltak. A zenekar country és bluegrass zenét játszott különböző fesztiválokon és helyszíneken.

Mielőtt Lynch 1995-ben úgy döntött, hogy kilép, a Dixie Chicks három albumot adott ki: Thank Heavens for Dale Evans-t, Little Ol' Cowgirl-t és Shouldn't a Told You That-et.

A zenekar kereskedelmi sikerét azonban 1998-ban a Wide Open Spaces című album hozta meg. A zenekart három évvel ezelőtt átnevezték The Chicks-re. A "Dixie" elhagyására vonatkozó döntés azért született meg, mert a kritikusok kifogásolták, hogy a szó az amerikai rabszolgaságra utal.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés