Hirdetés

Kísérteties hely lesz az évszázad végére az Egyesült Államok

Nap Híre portré Nap Híre

Hamarosan rengeteg szellemváros lesz a hatalmas országban.

Egy friss kutatás szerint a nagyvárosok terjeszkedésével egyre több kisebb településnek kell szembenéznie az elnéptelenedés problémájával, ami nemcsak Európában, hanem az Egyesült Államokban is megfigyelhető. Az Illinoisi Egyetem kutatása szerint az USA 30 ezer városának csaknem felében jelentkezni fognak a problémák az évszázad végére.

Az érintett városokban a becslések szerint a lakosság 12-23 százaléka vándorolhat el, ami zavart okozhat az olyan alapvető szolgáltatásokban, mint a közösségi közlekedés, a víz- és az áramszolgáltatás, de még az internet-hozzáférés fenntartása is problémássá válhat - írja a 24.hu.

Az előrejelzések szerint 2100-ra szinte minden államban lesz legalább egy elnéptelenedés előtt álló város, Hawaiit és Washington D.C-t leszámítva

- írták a kutatásban. A szakemberek szerint arra kell számítani, hogy az USA városainak 43 százaléka veszíteni fog a lakosságából az évszázad végére, 40 százalék népesebb lesz, a fennmaradó 17 százalék esetében pedig ingadozó tendencia várható. Az elnéptelenedő városok száma északkeleten és középnyugaton lehet magas.

Emellett a kutatás arra számít, hogy a 21. század végére a világ lakossága is csökkenni fog.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés