Hirdetés

Durva botrány Mbappé körül: nemi erőszakkal gyanúsíthatják a Real Madrid sztárját

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Miután az 'Aftonbladet' című svéd bulvárlap arról számolt be, hogy Stockholmban egy állítólagos nemi erőszakot jelentettek a rendőrségen, az 'Expressen' című lap azt írta, hogy a Real Madrid francia labdarúgója, Kylian Mbappé a gyanúsított.

Az Expressen című svéd lap arról számolt be, hogy Kylian Mbappé ellen nemi erőszak miatt nyomozás indult, miután a Real Madrid sztárja Stockholmban járt. Mbappé „álhírnek” minősítette a hírt. 

Hétfőn az Aftonbladet című újság arról számolt be, hogy állítólagos nemi erőszakot jelentettek a rendőrségen, de nem közölték, hogy ki a vádlott, az Expressen című lap azt írta, hogy a 25 éves Mbappé a gyanúsított. „Az Expressen birtokába jutott információk szerint a rendőrség nyomoz a sztár ellen, aki megalapozottan gyanúsítható nemi erőszakkal és szexuális zaklatással” - írta az újság.

A Le Monde megjegyzi: svéd bűnüldözés a gyanú mértékét „megalapozott” vagy „valószínűsíthető” gyanúként különbözteti meg; előbbi a gyanú alacsonyabb fokát jelenti. Mbappé környezete az AFP megkeresésére azt mondta, nincs tudomása arról, hogy bárki jogi panaszt tett volna a sztár ellen.

A francia válogatott, aki nem játszott hazája Nemzetek Ligája-mérkőzéseinek legutóbbi fordulójában, október 10-én egy csoporttal a svéd fővárosba látogatott. Az Aftonbladet beszámolója szerint egy étteremben vacsoráztak, mielőtt egy nightclubba mentek volna. Mbappé és a csoport pénteken hagyta el Svédországot.

Mbappé az X-en közzétett bejegyzésében azt állította, hogy összefüggés van az Afronbladet híre és a korábbi klubjával, a Paris Saint-Germainnel kialakult jogi és pénzügyi vitája között. Mbappé azt állítja, hogy 55 millió euróval tartozik neki a katari tulajdonban lévő francia bajnok – az ügyben kedden voltak az első meghallgatások. 

„FAKE NEWS !!!!. Kezd annyira kiszámíthatóvá válni, a meghallgatás előestéjén, nyilván véletlenül” 

- posztolta Mbappé.

„Hamis és felelőtlen” vádak

Hivatkozás másolása

A vádat vizsgáló ügyész az AFP-nek azt mondta, hogy „vizsgálat folyik egy bűncselekmény ügyében, amelyet október 10-én jelentettek Stockholm központjában”. A svéd rendőrség nem kívánt további részleteket közölni. Ezt Carina Skagerlind rendőrségi szóvivő a nyomozás érdekeivel indokolta.

Az Aftonbladet hétfőn tette közzé honlapján azokat a fotókat, amelyeken rendőrök láthatóak a szálloda előtt, ahol Mbappé és a vele lévő csoport megszállt. Mbappé környezete az AFP-nek küldött nyilatkozatában közölte: „Ma egy újabb rágalmazó pletyka kezd terjedni az interneten, amit az Aftonbladet című svéd médium terjeszt”.

„Ezek a vádak teljesen hamisak és felelőtlenek, és a terjesztésük elfogadhatatlan. [...] Annak érdekében, hogy véget vessünk (Kylian Mbappé) imázsa módszeres rombolásának, minden szükséges jogi lépést megteszünk az igazság helyreállítása érdekében, és üldözni fogunk minden olyan személyt vagy médiát, aki vagy amely részt vesz az erkölcsi zaklatásban és a rágalmazásban, amelyet Kylian Mbappé ismételten elszenved” - tette hozzá a közlemény.

„Nem tesz jót a válogatottnak”

Hivatkozás másolása

Didier Deschamps francia edző hétfőn azt mondta, hogy a jelentés „nem tesz jót a válogatottnak”. „Mindenki azt ír, amit akar, de negatív légkör” van a francia csapat körül - mondta Deschamps újságíróknak a Belgiumban 2-1-re megnyert Nemzetek Ligája-selejtezőt követően. „Jobb, ha egy kicsit visszalépünk, mielőtt bármit és bármit publikálunk, de ezek a dolgok nagyon gyakran megtörténnek” - mondta.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés